RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
КЗК отмени обществена поръчка на МБАЛ - Пазарджик в частта за доставка на консуматив за хемодиализа

Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразно решение на изп. директор на „МБАЛ – Пазарджик” АД за класиране на участниците и определяне на изпълнител в открита процедура за възлагане на обществена поръчка, се казва в съобщение на Комисията. Поръчката е с предмет: „Доставка на лекарствени продукти и медицински изделия за хемодиализа за нуждите на МБАЛ – Пазарджик АД”, открита с решение на възложителя, в частта му относно обособена позиция № 2 „Доставка на медицински изделия за хемодиализа”, номенклатурна единица 8 „Апирогенен филтър”.
Жалбоподател е фирма „Кристълклиър” ООД. По образуваното производство е установено, че конкурсната комисия е нарушила процедурата   като е допълнила документацията с условия, които възложителят не е предвидил и с които участниците не са били запознати при подаване на офертите си. На второ място комисията е променила последователността на провеждане на процедурата, като е отворила ценовите предложения, след което незаконосъобразно се е върнала отново на етап проверка и разглеждане на представените технически предложения и впоследствие е констатирала, че жалбоподателят „Кристълклиър” ООД следва да бъде отстранен. С тези свои действия комисията е нарушила принципите на публичност и прозрачност и правото на участниците на свободна и лоялна конкуренция. 
В резултат на тези нарушения на процедурните правила КЗК връща преписката на възложителя за прекратяване на процедурата за възлагане на обществена поръчка в частта по обособена позиция № 2, номенклатурна единица 8 „Апирогенен филтър” при спазване на мотивите, изложени в решението.
 Публикувано от: pamedia на сряда 31 август 2011 - 13:29:35

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Община Пазарджик обяви обществена поръчка за доставка на ел. енергия. Очаква икономия от около 300 хил. лв.
257 830 лв. е стойността на обществена поръчка за ремонт на пътя Пазарджик - с. Црънча
Обявена е обществена поръчка за зимното поддържане на улиците в Пазарджик
Обявена е обществена поръчка за сметопочистването в 28 села от Община Пазарджик
Община Пазарджик обяви обществена поръчка за техническото обследване на жилищата за саниране
Община Пазарджик откри обществена поръчка за саниране на нови 14 жилищни блока за близо 14 млн. лв.
Шест нови апарата за хемодиализа и транспортиращ кувьоз вече са в МБАЛ Велинград, доставени по проекта за реновирането й
Община Стрелча обяви обществена поръчка за ремонт на улици
Стартира обществена поръчка за ремонт на над 32-километров участък от магистралата
Кметът на Ракитово прекрати обществена поръчка за PR по 2 проекта на стойност над 63 000лв.


Трябва да се логнете за да пуснете коментар на този сайт - ако не сте регистриран потребител кликнете тук за регистрация
 
     

ПОЛУЧЕНО ОТ ВАС:
@  
Менталната аритметика активира мозъка вследствие на едновременна работа на двете полукълба при смятане, разказаха от международния бранд SmartyKids.
Едни от най-популярните и иновативни методи за развитие на децата ни предлага менталната аритметика. У нас тя стана популярна през последните две години, но в световен мащаб отдавна е сред предпочитаните детски курсове, развиващи мозъка.

@  
Концерт-спектакъл, посветен на Доброто ще представят на 29-ти май децата от трите подготвителни групи в ДГ „Калина Малина“ в Пазарджик. За място на провеждане е избрана голямата сцена на  ДКТ „Константин Величков“. 90 деца от четвъртите групи и техните  учители  се подготвят повече от месец за финалната изява, с която ще приключи учебната година за бъдещите първокласници.  Началният час на концерта е 17.30 ч.
„Изминалата учебна година беше успешна и изпълнена с много постижения на децата в различни концерти и изяви.“ – обобщи  в навечерието на 24-ти май Директорът на ДГ “Калина Малина“ г-жа  Венелина Бодурова.  Представители от вторите, третите и четвъртите групи се включиха в много конкурси и инициативи и получиха награди и грамоти за участие.     
@  
   Днес в парк остров „Свобода“ се състоя тържеството, посветено на 60-годишнината от създаването на Професионална гимназия по строителство и архитектура – град Пазарджик. То премина под мотото: „Знание, единство, добротворство!“.
   Поздравителни адреси бяха получени от г-н Красимир Вълчев – министър на образованието и науката, г-н Стефан Мирев – областен управител на Пазарджик, както и от г-н Тодор Попов – кмет на община Пазарджик.

 
   
ВУАРР
Всезнайко
 
        
СПРАВОЧНИК
ЗА ЗДРАВЕТО
Конците Aptos = лифтинг без операция
Една от най-бурно развиващите се направления в медицината през последните години е естетичната медицина. Днес тя се е превърнала в колосална индустрия с многомилиардни обороти, в която конкуренцията е жестока. Пациентите очакват все по-ефикасни, безболезнени и щадящи материали, методи и процедури, а лекарите и учените се стремят да отговорят на тези изисквания. 
Безплатни консултации за лечение със стволови клетки
Проф. д-р Ердал Карайоз, известен като един от пионерите в прилагането на иновативни терапии със стволови клетки в световен мащаб, ще консултира безплатно пациенти в София на 17 юли 2019 г. Той ще гостува у нас по покана на
За силата на хомеопатията - филмът Magic Pills
Продуцентът и хомеопат Ананда Мор разследва множество медийни кампании срещу хомеопатията, които я карат да тръгне по света и да открие дали хомеопатията е наистина научно базирана и ефективна или е просто плацебо, което застрашава животи.

Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.1688 сек., 0.0882 от тях за заявки.