pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
В бивша детска градина бе открит Дневен център за възрастни в Панагюрище
pamedia , четвъртък 01 септември 2011 - 16:45:40 // коментари: 0


domp6te.jpgЗаложеният по проекта капацитет на Дневния център за възрастни хора с увреждания е За обслужване общо на 30 лица от различни целеви групи с увреждане 50 и над 50 % е капацитетът на открития днес в Панагюрище Дневен център за възрастни хора.
Той е разположен в свободната част на бившата филиална сграда на детска градина “Първи юни”, където се помещава и Дневният център за деца с увреждания “Дъга”.
За ремонт, обзавеждане и оборудване , които включват подмяна на дограма, изкърпване, саниране на външни фасадни стени и други, както и за избор на персонал,  за оказване на методическа подкрепа , за предоставяне на социалната услуга в срок от 12 месеца, създаване на партньорска мрежа за социалното включване на възрастните хора с увреждания и за популяризиране на проекта са предвидени общо 193 920 лв. Средствата са по ОП Развитие на човешките ресурси.
Лентата днес прерязаха зам. областният управител Ваня Минкова и кметът на Панагюрище Георги Гергинеков.
В момента в социалното заведение са настанени общо 20 лица и за още 10 се осъществява мобилна и  специализирана подкрепа в селата Бъта и Баня. 
Трябва да се логнете за да пуснете коментар на този сайт - ако не сте регистриран потребител кликнете тук за регистрация
Време за изпълнение: 0.0900 сек., 0.0114 от тях за заявки.