RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
В бивша детска градина бе открит Дневен център за възрастни в Панагюрище

domp6te.jpgЗаложеният по проекта капацитет на Дневния център за възрастни хора с увреждания е За обслужване общо на 30 лица от различни целеви групи с увреждане 50 и над 50 % е капацитетът на открития днес в Панагюрище Дневен център за възрастни хора.
Той е разположен в свободната част на бившата филиална сграда на детска градина “Първи юни”, където се помещава и Дневният център за деца с увреждания “Дъга”.
За ремонт, обзавеждане и оборудване , които включват подмяна на дограма, изкърпване, саниране на външни фасадни стени и други, както и за избор на персонал,  за оказване на методическа подкрепа , за предоставяне на социалната услуга в срок от 12 месеца, създаване на партньорска мрежа за социалното включване на възрастните хора с увреждания и за популяризиране на проекта са предвидени общо 193 920 лв. Средствата са по ОП Развитие на човешките ресурси.
Лентата днес прерязаха зам. областният управител Ваня Минкова и кметът на Панагюрище Георги Гергинеков.
В момента в социалното заведение са настанени общо 20 лица и за още 10 се осъществява мобилна и  специализирана подкрепа в селата Бъта и Баня. 

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 01 септември 2011 - 16:45:40

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Професионални предвеликденски фотосесии на фондация „Ви Арт” в Дневен център за възрастни във Величково
В Пазарджик ще има дневен център за възрастни с необходимост от постоянна медицинска грижа
Повече от половината в панагюрския “Дневен център за възрастни хора с увреждания” са готови да плащат 30% от пенсията си
В Стрелча беше открит филиал на „Медицински център“ – Панагюрище
Случай на побой над 2-годишно дете в детска градина в Панагюрище беше огласен на пазарджишкия протест срещу насилието
Дарители не подминаха детска градина „Зорница“
Детска градина ЯВОР чукна 1 годинка
Задигнаха и комарниците от прозорците на детска градина
Само за газ детска градина в Септември дължи над 30 хил. лева
Повече от 250 деца и възрастни взеха участие в първата Детска тенис Академия “Asarel Bulgaria Open”


Трябва да се логнете за да пуснете коментар на този сайт - ако не сте регистриран потребител кликнете тук за регистрация
 
     

ПОЛУЧЕНО ОТ ВАС:
@  
Концерт-спектакъл, посветен на Доброто ще представят на 29-ти май децата от трите подготвителни групи в ДГ „Калина Малина“ в Пазарджик. За място на провеждане е избрана голямата сцена на  ДКТ „Константин Величков“. 90 деца от четвъртите групи и техните  учители  се подготвят повече от месец за финалната изява, с която ще приключи учебната година за бъдещите първокласници.  Началният час на концерта е 17.30 ч.
„Изминалата учебна година беше успешна и изпълнена с много постижения на децата в различни концерти и изяви.“ – обобщи  в навечерието на 24-ти май Директорът на ДГ “Калина Малина“ г-жа  Венелина Бодурова.  Представители от вторите, третите и четвъртите групи се включиха в много конкурси и инициативи и получиха награди и грамоти за участие.     
@  
   Днес в парк остров „Свобода“ се състоя тържеството, посветено на 60-годишнината от създаването на Професионална гимназия по строителство и архитектура – град Пазарджик. То премина под мотото: „Знание, единство, добротворство!“.
   Поздравителни адреси бяха получени от г-н Красимир Вълчев – министър на образованието и науката, г-н Стефан Мирев – областен управител на Пазарджик, както и от г-н Тодор Попов – кмет на община Пазарджик.
@  
Днес Сабина ме посрещна в класната стая с песента, с която вчера е спечелила заслужено първото място в детския фестил за пеене и танцуване. Носеше златния медал на гърдите си и днес в училище - да се порадват и съучениците от класа ѝ за големия успех. Когато крехкото момиченце запя:

 
   
ВУАРР
Всезнайко
 
        
СПРАВОЧНИК
ЗА ЗДРАВЕТО
Безплатни консултации за лечение със стволови клетки
Проф. д-р Ердал Карайоз, известен като един от пионерите в прилагането на иновативни терапии със стволови клетки в световен мащаб, ще консултира безплатно пациенти в София на 17 юли 2019 г. Той ще гостува у нас по покана на
За силата на хомеопатията - филмът Magic Pills
Продуцентът и хомеопат Ананда Мор разследва множество медийни кампании срещу хомеопатията, които я карат да тръгне по света и да открие дали хомеопатията е наистина научно базирана и ефективна или е просто плацебо, което застрашава животи.

Дехидратацията може да причини тревожност и депресия
•    Заниженият прием на вода влияе пряко на хормоналния баланс в тялото
•    Дехидратацията значително повишава нивата на допамин и кортизол, които водят до тревожност и стрес
•    Регулярният прием на вода през деня подпомага доброто настроение
Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.2171 сек., 0.1011 от тях за заявки.