RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Съдебен изпълнител продава 1 400 декара общинска земя заради дълг на Община Септември, банковите й сметки са блокирани

СептемвриСлед като в първия си работен ден като кмет Марин Рачев бе информиран, че са прекъснати доставките на гориво за служебните коли на Община Септември и училищните автобуси, през следващите няколко дни недобрите вести за състоянието на общината валят.

Два дни преди да встъпи в длъжност новият кмет, в Общината е получено съобщение, че частен съдебен изпълнител излага за публична продан над 1 400 декара общинска земя заради дълг към "Пътстрой" АД, който е в размер на над 3,5 милиона лева.

Заради задълженията си към същата фирма  Общината е с блокирани банкови сметки.
Оборотни пари в Общината на практика няма, тъй като постъпващите дневно по 3-4 000 лева отиват директно по сметката на частния съдебен изпълнител Мария Ангелова във връзка със запора от "Пътстрой" АД, уточняват от екипа на Рачев.
От месец септември до момента не са изплащани заплатите на второстепенните разпоредители със средства – кметствата. До днес, 12-ти ноември пък трябва да се платят близо 36 000 лева за ток към EVN. В противен случай от там ще дръпнат шалтера.

От екипа на Рачев споделят още, че ръководни фактори от администрацията прикриват важна информация относно:
- Текущи съдебни дела и срокове за ответни действия по тях;
- Срокове за затваряне на проекти като този за водния цикъл;
- Разходи по частни съдебни изпълнители за поети и неизпълнени ангажименти, по които общината е платила до момента стотици хиляди левове за правна защита;
Някои служители вече са напуснали кораба, чрез преднамерено съкращаване(Катя Йовчева и Спаска Игнатова), а тези, които са останали, явно са разчитали, че ще бъдат освободени на чисто емоционална основа, без да им се изисква да си предадат работата. Реалността е такава, че до утвърждаване на новата организационна структура, на практика Марин Рачев ще трябва да работи със стария ръководен състав, който явно по всякакъв начин саботира управлението и нормализирането на работата чрез криене на документи и непредоставяне на нужната информация, за да се направи анализ с оценка и план за действия. Показателен в това отношение е вчерашният пример със зам.-кмета Стефка Попова, която е отказала да приеме искане от кмета за предоставяне на информация от нейния ресор и се е наложило същото да бъде връчено по-късно чрез нотариус, коментират от екипа на новия кмет на Септември и добавят още информация за недоборите:

Над 2 300 000 лева са несъбраните от Община Септември средства за такси и данъци. Тепърва независима група от експерти пък ще направи финансов одит, за да се изясни какви са реалните задължения към кредитори, контрагенти и партньори. В същото време само за обслужване на преките си финансови задължения през месец ноември, Община Септември трябва да плати 685 490.55 лв.
Тази страница е видяна: 1091

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 12 ноември 2015 - 11:27:50

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Община Пазарджик дава на съдебен изпълнител длъжниците
Шест дела за над 1 милион лева срещу Община Ракитово е завел частен съдебен изпълнител
Детските надбавки и обезщетенията за майчинство утре ще бъдат преведени по банковите сметки
Изгорелият офис е на частен съдебен изпълнител Мария Ангелова
Даниела Малешкова: Община Септември получи безвъзмездно от държавата 52 декара
Пещерци са натрупали неплатени данъци от над 1 милион лева. Общината праща писма, след което – съдебен изпълнител
Влаковете по теснолинейката Септември-Добринище са блокирани
Фирми около "Винпром-Пещера" натрупали компенсаторки, срещу тях ще се продава държавна земя
Община Септември обяви частично бедствено положение заради разрушени диги на река Марица
Община Велинград преструктурира дълг от 3 809 658.44 леваТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5204 сек., 0.4619 от тях за заявки.