RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Националният и местните омбудсмани приеха декларация срещу оказван натиск срещу колегата им от Бургас

ПазарджикНа среща в Пазарджик 9 от общо 11-те обществени посредници на общини в страната и националният омбудсман приеха съвместна декларация срещу натиска, на който е подложен омбудсманът на Бургас Теньо Атанасов .

В 10-годишната история на институцията никога не се е постъпвало по този начин и нашето становище с публичната позиция на г-жа Мая Манолова са отразени в декларацията, поясниха омбудсманите.

Излизаме в защита на омбудсмана на Бургас заради опита на министър Лиляна Павлова да въведе цензура и натиск върху работата на обществения посредник. Това е недопустимо! Заради изразена позиция в защита на гражданин, министър Павлова да даде обществения посредник на Бургас на прокурор, заяви Мая Манолова. Тя поясни, че Теньо Атанасов се противопоставил на заповед за   премахването на къща, която е единственото жилище на гражданка в Бургас, построена върху основите на домът на нейните предшественици и състоящ се от две стаи. За изразената си позиция той е даден на прокурор от министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова.

С местните обществени посредници започваме национална кампания, обърната към новоизбраните общински съвети, за избор на обществени посредници във всяка община. Обмислихме и започваме да работим по промени в ЗМСМА, които да регламентират работата на местния обществен посредник и да променят правилата за избор, съобщи Маналова.
Според нея изборът с 2/3 от общинските съвети е една от причините да не могат да бъдат избирани местни омбудсмани на много места. Тя каза още, че ще се подготви един примерен правилник за работата на обществените посредници, който да бъде предоставен на местните парламенти като проект, по който те да изработят свои правилници.Тази страница е видяна: 814

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 26 ноември 2015 - 18:52:32

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Почетният председател на сдружението на местните омбудсмани изпрати съболезнователен адрес до колегата си в Санкт Петербург
Общинските съветници на Велинград приеха декларация срещу добива на волфрам, призовават и колегите си от Западни Родопи
Становище на почетния председател на местните омбудсмани
Съветниците не гласуваха осъдителна декларация срещу кмета
Сдружението на местните омбудсмани подкрепи кампанията „Великден за всеки“
Иван Димитров е домакин на Годишното отчетно събрание на местните омбудсмани
Декларация на „Зелени Балкани“ във връзка с кампанията срещу промените в Закона за горите
Батак излиза с декларация срещу подмяна на историческата памет за Априлското въстание и Баташкото клане
Кметовете от област Пазарджик излизат с декларация срещу Здравната карта. Лекарите са притеснени за болните
БСП избраници от Пазарджик - с остра декларация срещу Янаки Стоилов и свиква незабавна среща на актива на 1 априлТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4089 сек., 0.3232 от тях за заявки.