RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Община Пазарджик стартира разработването на Инвестиционна програма на Интегрирания план за градско развитие
Община Пазарджик стартира разработването на Инвестиционна програма (ИП) на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на град Пазарджик за периода 2014-2020 г.(ИПГВР), която представлява средносрочен документ за реализация на ИПГВР. Посредством ИП на ИПГВР следва да се направи естествен и логичен преход между одобрения ИПГВР (който е по-обхватен стратегически документ) и конкретните проекти, за които ще се предостави безвъзмездна финансова помощ по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020, съобщиха от общината в Пазарджик. Чрез инвестиционната програма ще се гарантира целенасоченост, фокусиране и концентриране на финансовите ресурси по съответните инвестиционни приоритети на ОПРР.

Интегрираният план за градско възстановяване и развитие на град Пазарджик за периода 2014-2020 г. включва проекти на стойност 186 124 000 лв., които са предвидени за реализация в три зони за въздействие от градската територия.

Планираният от ОПРР финансов ресурс за Инвестиционната програма на Община Пазарджик е 26 038 756,90 лв. за периода 2014-2020 г., като в рамките на тези средства е допустимо да бъдат включени и проекти извън определените зони за въздействие, които да допринасят за подобряването на функционалните, пространствените и/или градско-селските връзки на града с неговата периферия в социален, икономически или териториален контекст.

Изборът на конкретните проекти от ИПГВР, които да бъдат включени в ИП, ще се извърши от сформирана за целта Работна група от представители на широк кръг заинтересовани страни.

След извършен анализ на съответствието на проектите, съдържащи се в ИПГВР, с изискванията на Управляващия орган на ОПРР по отношение на тяхното включване в ИП, Община Пазарджик счита, че оптималният набор от проекти, които отговарят в най-голяма степен на местните потребности е както следва:

Инвестиционнен приоритет  1.1 Енергийна eфективност в административни и жилищни сгради
Проекти за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради;
Изпълнение на мерки за енергийна ефективност в сградата на ОД на МВР – Пазарджик;
Изпълнение на мерки за енергийна ефективност в сградата на НАП – филиал, бул. „България“ 41.
Инвестиционнен приоритет 1.2 Градска среда За група дейности „Градска среда”
-    Обект "Обновяване на зелено пространство при кръстовище на ул.“ Димчо Дебелянов“ и ул. „Пловдивска“; кв. 416а;
-    Обект "Обновяване на зелени пространства между ул. „Димитър Греков“, ул. „Струма“ и бул. „Стефан Стамболов“, кв. 399а; рехабилитация на обслужващи улици към зелено пространство между ул. „Димитър Греков“, ул. „Струма“ и бул. „Стефан Стамболов“;
-    Обект "Обновяване на зелено пространство при кръстовище на бул. „Княгиня Мария Луиза“ N130 и ул. „Струма“; кв. 406в;
-    Обект "Обновяване на зелено пространство при кръстовище на ул.„Болнична“ и бул. „Стефан Стамболов“, кв. 416и; рехабилитация на обслужващи улици към зелено пространство при кръстовище на ул.„Болнична“ и бул. „Стефан Стамболов“.
Инвестиционнен приоритет  1.3 Образователна инфраструктура
Обект "Ремонт и обновяване на СОУ „Димитър Гачев“;
Обект "Ремонт и обновяване на СОУ „Д-р Петър Берон“;
Обект "Ремонт и обновяване на ЦДГ „Върбица“;
Обект "Ремонт и обновяване на ОУ „Любен Каравелов“;
Обект "Ремонт и обновяване на ОУ „Христо Ботев“;
Обект "Ремонт и обновяване на общежитие към СОУ „Георги Бенковски“.

Инвестиционнен приоритет 1.4 Социална инфраструктура за група дейности „Социална инфраструктура”
Обект „Център за работа с деца на улицата“, кв. „Изток“;
Обект „Приют за възрастни хора“, ул. „Георги Пенев“ N25.

ИП на ИПГВР следва да бъде изготвена и представена за одобрение от УО на ОПРР в срок до 31 март 2016 г.Тази страница е видяна: 979

 Публикувано от: pamedia на понеделник 14 декември 2015 - 20:49:12

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Обществено допитване по Проект „Устойчиво интегрирано развитие на гр. Пазарджик – изработване на Интегриран план за градско възстановяване и развитие”
За разработването на общински план за развитие Пазарджик ще кандидатства по европрограма
В проучването за Интегрирания план се открояват 3 проблема на Пазарджик - безработица, икономическо развитие и паркиране
Покана за участие в кръгла маса по проект "Устойчиво интегрирано развитие на град Пазарджик - изработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие"
Визията си за развитие на Пазарджик до 2020г. ще постави на обществено обсъждане Обединението, разработващо Интегрирания план
До средата на 2013 г ще е готов проектът за интегриран план на градско развитие на Пазарджик
Пазарджик вече има готов проект за Интегриран план за градско възстановяване и развитие
Одобрена е Инвестиционната програма по Интегрирания план на Пазарджик, до края на юли внасят проекти за 17 664 842,01 лв.
Идентифициране и консултиране на проектни идеи, проекти, възможности за ПЧП в рамките на Интегриран план за градско възстановяване и развитие 2014-2020г
Община Пазарджик подписа 5 договора по проекта за устойчиво градско развитиеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.6005 сек., 0.5174 от тях за заявки.