RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
В ход са отчуждителни процедури на имоти на терена за изграждане на язовир „Луда Яна“
Луда Яна - терен
Строителните дейности по изграждане на язовир „Луда Яна“ и пречиствателна стайнция към него се очаква да стартират в началото на 2016 г., съобщи областният управител на Пазарджик Трендафил Величков. Тръжната процедура за избор на строител, която беше рестартирана в началото на 2014 г., е почти финализирана. Общата стойност на инфраструктурния проект е 52 млн. лв. Проектът е част от по-голям с четири язовира и финансиране от Световната банка. В него влизат още язовирите "Пловдивци", чието строителство вече започна, "Нейковци", който получи подкрепа за финансиране от МРРБ и Съвета за развитие, и "Студена".

Изграждането на язовир „Луда Яна” ще разреши проблема с водоснабдяването на гр. Панагюрище и селата Оборище, Поибрене, Попинци, Баня, Бъта, Левски, Елшица и още пет селища от общини Пазарджик и Стрелча. Съществува техническа възможност и за водоснабдяване на община Лесичево.
Във връзка със строителството на язовира и на пречиствателната станция в Областна администрация Пазарджик са стартирани две отчуждителни процедури за имоти и части от имоти в землището на гр. Панагюрище.  По първата процедура имотите, подлежащи на отчуждаване, са общо 80. Разположени са на обща площ 155,958 дка и са на обща стойност 221 088 лева. По тази заповед са изплатени обезщетения на собствениците на имоти в размер на 178 633 лева, остават да се изплатят 52 365 лева, за които все още не са подадени документи от бившите собственици на отчуждените имоти. Към днешна дата в Областна администрация са постъпили 20 заявления за изплащане на дължимите обезщетения, като всички са разгледани от комисия, определена от Областния управител и въз основа на протоколите на комисията, са наредени плащания по банковите сметките на правоимащите лица.
    По втората процедура имотите, подлежащи на отчуждаване са 45, разположени са на обща площ 104,027 дка. Общият размер на паричното обезщетение е 231 150 лв., съгласно експертни оценки, изготвени от лицензиран оценител на имоти. До настоящия момент не е постъпило искане от община Панагюрище за изплащане на предвидените за отчуждаването суми.
Изплащането се извършва по искане на правоимащите след представянето на документи за собственост и посочване на банкова сметка, по която да бъдат преведени средствата, съгласно изпратените им указания.


На снимката: Теренът, на който ще се изгражда язовир "Луда Яна"

Тази страница е видяна: 954

 Публикувано от: pamedia на понеделник 21 декември 2015 - 00:00:00

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Първата копка на язовир „Луда Яна“ ще е идният вторник
Близо 13 дка частни имоти в Ковачево и Лозен се отчуждават за изграждане на жп надлез
На язовир „Луда Яна“ ще има нова водовземната кула, старата ще се бута
Утре Лиляна Павлова дава рестарт на строителството на язовир „Луда Яна“
Консорциумът „Щрабаг – Станилов“ ще строи язовир „Луда Яна“ и пречиствателната станция към него
Строителството на язовир „Луда Яна” беше обект на проверка от премиера и зам.-министър Наков
Община Септември получи държавни имоти за изграждане на велосипедна алея между селата Варвара и Ветрен дол
Гръцки консорциум ще обследва площадката на язовир "Луда Яна"
Започна изплащането на обезщетения на собствениците на земи, върху които се изгражда язовир "Луда Яна"
Правителството осигури 21 дка държавна земя за пречиствателна станция и експоатационна сграда на язовир "Луда Яна"Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.6108 сек., 0.5243 от тях за заявки.