pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Осъденият за отглеждане на марихуана в Мало Конаре Данаил Борисов е обвинен и за укриване на данъци
pamedia , сряда 13 януари 2016 - 14:28:23 // коментари: 0


МарихуанаОкръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу Данаил Борисов. 45-годишният мъж е осъден за отглеждане на марихуана край пазарджишкото село Мало Конаре. Прокуратурата сега го обвинява и за укриване и неплащане на ДДС в особено големи размери.

В периода от 14 декември 2012 г. до 13 март 2013 г. като управител на фирма в Пловдив Борисов е избегнал плащането на данъчни задължения в размер на 53 159 лева. За целта той е използвал документи с невярно съдържание, невярно деклариране и приспадане на неследващ се данъчен кредит. В справката-декларация, която той е подал за периода от 1 ноември до 30 ноември 2012 г. вместо да отрази, че дружеството дължи 31 144 лева по Закона за ДДС, той посочил, че няма данъчни задължения. Не е вписал в дневника за продажби на дружеството и отчуждаването на два имота, струващи 186 864 лв, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив.
Във втората справка декларация, която Борисов подал за месец януари 2013 г., той е посочил, че дружеството му дължи ДДС в размер на едва 4 лева и 37 стотинки. Действителният размер бил 6040 лева. В третата справка-декларация, която е за месец февруари 2013 г., Борисов посочва, че дължимия данък добавена стойност на фирмата е 20 лева и 6 стотинки. Реалната стойност е 15 979 лева, съобщават от Апелативна прокуратура Пловдив.
По време на разследването е установено, че Данаил Борисов е собственик на капитала на множество търговски дружества. Те са били придобити от него с цел да се избегне плащането на данъчни задължения.
При разпит Борисов се е признал за виновен. В момента той се намира в затвора в Пазарджик, където изтърпява наказание за други престъпление. Най-тежкото наказание, което той може да получи за данъчното престъпление, е лишаване от свобода от 3 до 8 години.
Данаил Борисов е криминално проявен, осъждан е и е лежал в затвора. През лятото на 2013 година Борисов бе задържан, защото в наета от него оранжерия край пазарджишкото село Мало Конаре бяха открити над 5 хиляди стръка канабис, както и около 150 кг. полусуха марихуана. 


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 662Време за изпълнение: 0.3601 сек., 0.2857 от тях за заявки.