pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Екоинспекцията разпореди общините да изчистят речните корита
pamedia , вторник 16 февруари 2016 - 15:27:31 // коментари: 0


По разпореждане на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева, директорът на РИОСВ – Пазарджик изпрати указания до кметовете на общини в срок до 25 март 2016 г. да извършат проверки на речните легла и прилежащите територии  за нерегламентирани замърсявания (сметища) и при наличие да организират почистването им.

РИОСВ изиска от кметовете да предприемат мерки за организация и контрол на дейностите, свързани с образуване, събиране, включително разделното съхраняване, транспортиране и третиране на битови и строителни отпадъци във всяко населено място, съобщиха от инспекцията. Специално внимание в указанията се обръща на факта, че всички селски депа в региона са закрити и обезвреждането на отпадъците става само и единствено на общинските депа за неопасни отпадъци. За общините Панагюрище и Стрелча обезвреждането на неопасните отпадъци става само на регионалното депо в Панагюрище.
РИОСВ изготви график за проверки на място. След изтичане на дадения срок – 25 март, експертите ще проверят какво е свършено и при установяване на нерегламенитари замърсявания, ще бъдат налагани санкции.


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 763Време за изпълнение: 0.5486 сек., 0.4978 от тях за заявки.