RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Несъответствия в имотните декларации на прокурор Янев, съдийката на Евстатиев - Стателова,председателят Харалмпиев и други на висши длъжности, откри Сметната палата

 Сред установите от Сметната палата несъответствия в декларациите на 278 лица, заемащи висши държавни длъжности, са и няколко от Пазарджишкия регион.

Най-сериозно е разминаването  в декларациите на кмета на Белово Костадин Варев. Той не е декларирал солидарно задължение за себе си и за съпругата като ипотекарни длъжници по банков кредит в размер на 800 000 лв., обезпечен с договорна ипотека върху собствените им имоти: гараж - 27 кв.м., апартамент - 85,40 кв.м., апартамент - 138 кв.м., апартамент - 133 кв.м., апартамент -133 кв.м.,  апартамент - 133 кв.м. в гр. Белово, в полза на юридическо лице.

В публикувания на интернет страницата на Сметната палата списък са и двама от бившите зам.-кметове на Община Велинград - Исмет  Бабучи  не е декларирал данни за съпругата - притежавани дялове в "ЕВРО БИЛД" ООД, гр. Сърница, а Атанаска  Хрисчева не е декларирала данни за съпруга - доходи от трудови правоотношения, извън тези за заеманата длъжност в размер на 7 526 лв.

Сред представителите на местната власт фигурира и името на председателя на ОбС - Пазарджик Хари  Харалампиев, пропуснал да  декларира данни за съпругата - доходи от друга стопанска дейност в размер на 2 169 лв.

Прокурорът от Окръжна прокуратура Стефан  Янев, пък не е декларирал пристрояване и надстрояване върху 1/2 ид.ч. от вилна сграда с обща площ 65,900 кв.м. в гр. Батак.

Най-голям е броят на съдиите с разминавания в имотните им декларации. Така съдия Диана Симеонова Стателова-Иванова от Районен съд Панагюрище, постановила два пъти мярка за неотклонение "задържане под стража" за Иван Евстатиев, не е декларирала придобиване чрез доброволна делба на 1/2 ид.ч. от гора -7100 кв.м., нива -1939 кв.м. и лозе - 2500 кв.м., всички находящи се в с. Марково, община Родопи.

Съдия    Веселка Велкова Златева-Кожухарова от Пазарджишкия районен съд  не е декларирала данни за съпруга - доходи от друга стопанска дейност в размер   на 4 882 лв. и доходи от наем или друго възмездно предоставяне за ползване на права или имущество в размер на 1 678 лв. Нейната колежка от същия съд Иванка Георгиева Илинова    също не е декларирала данни за съпруга - придобиване на дялове в новоучредено дружество "ПРОЛЕТ - ИЛИНОВ" ЕООД, гр. Пазарджик.

В списъка фигурира и следовател - Любомир Стоянов Марков, от ОСO в ОП Пазарджик.    Той не е декларирал придобиване чрез доброволна делба на 1/6 ид.ч. от апартамент   с площ - 122,40 кв.м. в гр. Пазарджик.

Проверката е за периода от 01.01.2015 г. до 06.11.2015 г.

Сметната палата е длъжна в 7-дневен срок да уведоми НАП и ДАНС, които също да извършат проверка.

Целият списък е публикуван на страницата на Сметната палата.


Тази страница е видяна: 893

 Публикувано от: pamedia на понеделник 22 февруари 2016 - 17:43:10

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
И семейството на кмета на Пазарджик е изтеглило доста кредити, сочат данните от Сметната палата
Благо Солов сигнализира Районната прокуратура и Сметната палата за такса смет и актуализация на бюджета
Областният пусна решението за нов общински дълг като законосъобразно, компетентна по разходването му е Сметната палата
Синовете на убития от хамъра ще правят сдружение, прокурор Стефан Янев поиска да се извинят
Кметът на Велинград, зам.-кмет на Белово, прокурор и съдия от Пазарджишко са сред подалите неверни декларации
Иван Евстатиев откри ученическите игри „За честна игра”
Четирима нови на ръководни длъжности в администрацията
Бойка Маринска е против преобразуването на колежи във висши училища
Утре вечер червени депутатит и висши функционери на БСП атакуват Пазарджишка област
Янаки Стоилов: БНБ трябва по-активно да си влезе в своята роля по отношение на КТБ, а не да препраща проблема към други други държавни институцииТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4690 сек., 0.3891 от тях за заявки.