pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Бойка Маринска: Предстоят промени в закона за създаването на фонд за финансиране на дейностите на неправителствени организации
pamedia , събота 27 февруари 2016 - 13:40:28 // коментари: 0

Маринска откри първата по рода си Европейска изложба на балканските породи гълъби и птици

ПазарджикЗа мен е чест да открия първата по рода си Европейска изложба на балканските породи гълъби и птици. Подобно събитие обединява не само хората с еднакви интереси, но е повод и за затвърждаване на добрите междусъседски отношения на Балканите и повод за гордост на България.

Това каза при откриването на Европейската изложба на балканските породи гълъби и птици народният представител от „Движение България на гражданите“ (РБ) и председател на комисията по взаимодействие с НПО Бойка Маринска.
Предстоят промени в закона за създаването на фонд за финансиране на дейности на неправителствени организации, съобщи Маринска и поздрави Съюза на гълъбовъдите и развъдчиците на дребни домашни животни в Република България за дългогодишната им борба за признаване на българските породи на международно ниво. За мен като председател на комисията е важно подобни организации да получат своето признание, подчерта Маринска.
Тя приветства гостите от Сърбия, Хърватия, Румъния, Босна и Херцеговина, както и  представителите на ръководстото на Европейската асоциация на развъдчиците на дребни домашни животни, пристигнали за отриването на изложението. Маринска допълни, че България демонстрира традициите си в декоративното птицевъдство и се грижи за запазването на генетичното разнообразие.
На форума са представени над 1200 птици, представители на балканските породи. В България са създадени и поддържани 45 породи гълъби и 6 породи кокошеви птици, подчертаха при откриването организаторите и благодариха на Бойка Маринска за подкрепата.


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 711Време за изпълнение: 0.5047 сек., 0.4301 от тях за заявки.