RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
На „Родителско кафене“ в с. Главиница обсъждаха визия за цялостна семейна политика

ПазарджикВчера в основното училище на с. Главиница  „Христо Ботев“   се проведе  „Родителско кафене“, организирано от „Национална мрежа за децата“. На него присъстваха над 20 родители, учители и заинтересовани страни.
Родителското кафене се организира в рамките на проект „Визия за семейна политика“ в подкрепа на децата и семействата в България.

Проектът има за цел да постави началото на обществен дебат за нуждата от цялостна визия за семейна политика в България с ясни цели, мерки и дейности и възприемаща семейно ориентиран подход във всички области, засягащи детското благосъстояние. По време на срещата родителите се запознаха с проекта  и конкретните мерки, които предлага. 

 С помощта на специалисти от фондация „Кузманов“ и Фонд за превенция на престъпността „ИГА“  родителите обсъдиха и препоръчаха конкретни мерки в секторите: „Образование“ , Здравеопазване“ и „Детско правосъдие“.  Участниците споделиха свои мнения и идеи, с което допълниха дадените вече предложения във Визията и се обединиха в разбирането, че Визия е възможност за синхронизиране на съществуващите вече нормативни документи и превръщането им в реално приложими и действащи на практика.

След консултирането с родители, проектът „Визия за семейна политика“ ще бъде представен пред Министерски съвет на Република България и институциите!Тази страница е видяна: 349

 Публикувано от: pamedia на вторник 08 март 2016 - 11:31:21

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Гинче Караминова, втора от листата на ГЕРБ, обеща пред обитателите на Дома за стари хора в Главиница партията да провежда политика близо до хората от третата възраст.
Настояваме кохезионната политика да е дългосрочна инвестиционна политика, заяви кметът на Пещера Николай Зайчев в Брюксел
Във Велинград започна цялостна реконструкция на две улици
Затварят улиците „Георги Кирков” и „Милеви скали” във Велинград за цялостна реконструкция
Младежката заетост обсъждаха експерти от ОИЦ с ученици от региона
Горя кафене в Ковачево
Агресията, наркотиците и девиатното поведение при децата обсъждаха експерти в Пазарджик
Съдебни казуси от житейски ситуации обсъждаха ученици в Административен съд - Пазарджик
Кафене в Карабунар горя тази нощ
Семейна война между братовчеди завърши с изпотрошени прозорци на къщите им и обзавежданетоТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4553 сек., 0.3862 от тях за заявки.