pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
И Цветан Цветанов обеща, че волфрам няма да се добива във Велинград
pamedia , четвъртък 17 март 2016 - 18:11:53 // коментари: 0


Цветан Цветанов, Председателят на парламентарната група на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна днес с велинградчани. Той беше в курорта по покана на кмета д-р Костадин Коев. Сред официалните гости бе и народният представител Димитър Гечев. Поводът за срещата бе запазването и развитието на Велинград като СПА столица на Балканите. Във връзка с туризма за велинградчани горещата тема е волфрамовата мина „Грънчарица“.
Кметът Костадин Коев припомни своята позиция още от предизборно време срещу добива на волфрам. Представители на общността запознаха присъстващите с пагубното въздействие на рудодобива върху развитието на района, здравето на хората, природата и водите. Доклади в тази посока представиха председателят на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите във Велинград Златко Златанов, д-р Таня Беличинова и д-р Димитър Станчев, инж. Мрамор Полежански и Васил Тодев. Чуха се категоричните становища на лекарската колегия за вредата на добива на волфрам върху човешкото здраве.
Цветан Цветанов прие подписките, съдържащи повече от 18 000 подписа за недопускане  на отварянето на мината. Пред препълнената зала той обеща: „ Мина няма да има. Няма да се преклоня пред никакви други мотиви освен вашите. Ще отстоявам позицията на велинградчани в защита на града. Дори и някой друг да изтъква различни от вашите мотиви, аз съм склонен да го обвиня, че защитава икономически интереси. А интересите, които ние защитаваме са националните интереси, обществени интереси и интересите на жителите на Велинград.“


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 962Време за изпълнение: 0.4903 сек., 0.4153 от тях за заявки.