pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
На работна среща в Пещера министър Ангелкова обсъди с кмета Н. Зайчев туристическите перспективи и възможности на общината
pamedia , понеделник 21 март 2016 - 18:37:19 // коментари: 0


ПещераМинистърът на туризма Николина Ангелкова провдеде работна среща с кмета на Пещера Николай Зайчев. Ангелкова бе в града по покана на народния представител Десислава Костадинова, който също взе участие в срещата.
Министърът на туризма Николина Ангелкова провдеде работна

среща с кмета на Пещера Николай Зайчев. Ангелкова бе в

града по покана на народния представител Десислава

Костадинова, който също взе участие в срещата.
Градоначалникът насочи разговора към двете атрактивни туристически забележителности - пещерата "Снежанка" и крепостта "Перистера". Зайчев обясни, че целта е да се развие района около крепостта. За него има първоначален идеен проект. От своя страна министърът посочи,че за подобни проекти могат да се търсят чуждестранни инвеститори. Затова тя препоръча община Пещера да изготви бизнес план, насочен към инвеститори. Освен това Ангелкова обясни, че се подготвя инвестионна карта в сферата на туризма.
ПещераКметът запозна министъра с идеята за музей на обувката. Идеята бе подкрепена от Ангелкова, която каза, че това е изключително добро намерение за град с традиции в обувния бизнес.
На работната среща бе обсъдено и бъдещето на пещерата "Снежанка". Статутът на пещерите е уреден преди повече от 50 години с постановление на Министерски съвет през 1964 година, когато са поверени на БТС.
След това министър Ангелкова,заедно с народния представител Десислава Костадинова и кметът Николай Зайчев разгледаха крепостта "Перистера".

Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 823Време за изпълнение: 0.4556 сек., 0.3817 от тях за заявки.