RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Синдикатите в Математическата гимназия не искат оставката на директора Ангел Велков
 
Математическа гимназия Пазарджик, "На предстоящо в петък, 1 април 2016 г., Общо събрание на синдикалната структура в Математическа гимназия "Константин Величков" ще обсъждаме какъв вид протестни действия да предприемем срещу нарушенията, допуснати от директора Ангел Велков, но на този етап не стои искането на неговата оставка. Нашата цел като конкретна такава не е оставка, защото има резерви и може да се стигне до разбирателство и продължаване на диалога. Това, което предвиждаме е евентуално стачка да направим, но не искане на оставка". Това заяви на пресконференция Димитър Хаджимитров, председател на синдикалната секция към КТ "Подкрепа". Той посочи, че има "брожение и недоволство" сред синдикалните членове. Бяха посочени 3 причини - като най-сериозно нарушение беше посочено неплащането на средства за представително облекло за последните 3 години. Такива няма планирани и за тази година.

По регламент, залегнал в наредба на облеклото на учителите, преподавателският персонал получава минимум 350 лв годишно за представително облекло. Хаджидимитров посочи, че в много училища тази сума надхвърля минималната.
Другите пропуски на Ангел Велков, за които сигнализира синдикалистът са  липсата на заложено в бюджета допълнително трудово възнаграждение. Миналата година учителите в МГ са получили 270 лв за Коледа по този параграф, а през 2014 г. - 170 лв, но за тази година графата е празна - това Димитър Хаджидимитров посочи като едно от нарушенията, допуснати от Ангел Велков. Допълнително трудово възнаграждение по принцип учителите получават за 15 септември, за Коледа и за 24 май.  В бюджета за 2016 г. няма предвидени и пари за преквалификация. Миналата година такива също не са изплатени.
На пресконференцията Георги Карабойчев, председател на Съвета на настоятелите посочи, че директорът на училището не осигурява на Настоятелството помещение в училището, с което затруднява работата му по проект "Еразъм плюс". Карабойчев съобщи за предстояща в училището пълна финансова ревизия за изминалите 5 години, разпоредена от Държавната финансова инспекция. Срещу Ангел Велков е започнала и нова проверка на Окръжната прокуратура в Пазарджик по разпореждане от Върховна касационна прокуратура. До нея се е стигнало след писмо на Настоятелството до главния прокурор Сотир Цацаров за съмнения със злоупотреби със средства. След двумесечно удължаване на срока, новият краен срок на проверката изтича на 12 април, посочи Карабойчев. Сигналът им до Инспектората по образование със съмнения за нарушения също е препратен до Държавната финансова инспекция по компетентност, както и до Областната дирекция на МВР в Пазарджик и до Общината. 


Тази страница е видяна: 1360

 Публикувано от: pamedia на сряда 30 март 2016 - 18:27:51

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Ангел Василев от 10“г“ на Математическата спечели награда от игра на НАП
Училищното настоятелство на гимназия „Иван С. Аксаков“ също подкрепи директора
Две награди от по 500 лв. за постижения на най-изявените зрелостничка и зрелостник на Математическата гимназия
Висока оценка за проект на възпитаници на Математическата гимназия за укрепване на здравето
Възпитаници на Математическата гимназия организираха Коледен празник за децата от приюта
Единадесетокласници от Математическата гимназия се върнаха по проект във времето на нацистката пропаганда
Математическата гимназия - с втори концерт в подкрепа на пострадала в катастрофа ученичка
Ученици от Математическата гимназия в Пазарджик откриха своя мечтан еко град
Възпитаници на Математическата гимназия в Пазарджик са сред най-добрите на олимпиадата по Информационни технологии
Десетокласници от Математическата гимназия имаха първа среща с магистратите от Административен съд - ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5578 сек., 0.5028 от тях за заявки.