pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
„Океан от любов“ ще посрещне 21 театрални трупи с над 200 участници
pamedia , четвъртък 31 март 2016 - 13:49:15 // коментари: 0


Единадесетото издание на Международния младежки театрален фестивал „Океан от любов“ ще посрещне 21 театрални трупи с над 200 участника между 1ви и 5ти април. Събитието е реализирано от Младежки дом – Пазарджик и Община Пазарджик. Богатата програма представя разнообразни спектакли от градовете Пазарджик, София, Пловдив, Варна, Шумен, Стара Загора, Горна Оряховица, Радомир, Първомай, Сливен и държавите Македония и Турция.

Директорът на Младежки дом - Пазарджик Инна Церовска сподели още:
"Театралните експерти, които ще разискват конструктивно спектаклите, заедно с участниците, на Кръглите маси са актьорът и режисьор Гьорги Георгиев – Áнтика и актьорите Христо Пъдев, Алиса Атанасова и Весела Бабинова. (Информация за тях може да откриете на: http://www.mdompazardjik.com/index.php/2011-08-02-11-46-12/432-vizitki)

Тази година водещи на театралните ателиета ще бъдат Стерре Майер и Лаура Уестън - преподаватели от Guildford School of Acting към Университета в Съри, Англия. Основният акцент в ателиетата ще бъдат гласови и движенчески актьорски техники.

    Новият момент, върху който искаме да фокусираме вниманието на участниците, е съвременна и новоиздадена драматургия.

Ще дадем възможност и информация на ръководителите на трупите и на самите участници да избират между разнообразни съвременни драматургични текстове, основно с младежки теми. Издателствата, които ще ни гостуват са Панорама +, представено от преводачката Лора Ненковска и Блек Фламинго Публишинг, представено от проф. дфн  Владко Мурдаров.

    По традиция фестивалът предоставя възможност на висшите учебни заведения предлагащи театрални специалности да ги презентират пред бъдещите студенти.

    Фондация „Кузманов“ осигурява награден фонд на стойност 500 лв., с която отличена театрална трупа ще продължи и развие заниманията си по театрално изкуство.

    Благодарение на гражданите, които станаха спомоществуватели и зрители в Мартенския театрален маратон е осигурен награден фонд от издателство „Сиела“ – книгата на Георги Тошев „Катя Паскалева. Жените в мен“.

До края на Международния младежки театрален фестивал „Океан от любов“ може да се види и част от изложбата „Аз, Катя“ предоставена с любезното съдействие на НДК."Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 711Време за изпълнение: 0.4554 сек., 0.3782 от тях за заявки.