RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
„Океан от любов“ ще посрещне 21 театрални трупи с над 200 участници

Единадесетото издание на Международния младежки театрален фестивал „Океан от любов“ ще посрещне 21 театрални трупи с над 200 участника между 1ви и 5ти април. Събитието е реализирано от Младежки дом – Пазарджик и Община Пазарджик. Богатата програма представя разнообразни спектакли от градовете Пазарджик, София, Пловдив, Варна, Шумен, Стара Загора, Горна Оряховица, Радомир, Първомай, Сливен и държавите Македония и Турция.

Директорът на Младежки дом - Пазарджик Инна Церовска сподели още:
"Театралните експерти, които ще разискват конструктивно спектаклите, заедно с участниците, на Кръглите маси са актьорът и режисьор Гьорги Георгиев – Áнтика и актьорите Христо Пъдев, Алиса Атанасова и Весела Бабинова. (Информация за тях може да откриете на: http://www.mdompazardjik.com/index.php/2011-08-02-11-46-12/432-vizitki)

Тази година водещи на театралните ателиета ще бъдат Стерре Майер и Лаура Уестън - преподаватели от Guildford School of Acting към Университета в Съри, Англия. Основният акцент в ателиетата ще бъдат гласови и движенчески актьорски техники.

    Новият момент, върху който искаме да фокусираме вниманието на участниците, е съвременна и новоиздадена драматургия.

Ще дадем възможност и информация на ръководителите на трупите и на самите участници да избират между разнообразни съвременни драматургични текстове, основно с младежки теми. Издателствата, които ще ни гостуват са Панорама +, представено от преводачката Лора Ненковска и Блек Фламинго Публишинг, представено от проф. дфн  Владко Мурдаров.

    По традиция фестивалът предоставя възможност на висшите учебни заведения предлагащи театрални специалности да ги презентират пред бъдещите студенти.

    Фондация „Кузманов“ осигурява награден фонд на стойност 500 лв., с която отличена театрална трупа ще продължи и развие заниманията си по театрално изкуство.

    Благодарение на гражданите, които станаха спомоществуватели и зрители в Мартенския театрален маратон е осигурен награден фонд от издателство „Сиела“ – книгата на Георги Тошев „Катя Паскалева. Жените в мен“.

До края на Международния младежки театрален фестивал „Океан от любов“ може да се види и част от изложбата „Аз, Катя“ предоставена с любезното съдействие на НДК."Тази страница е видяна: 874

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 31 март 2016 - 13:49:15

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
На 1 април с над 20 театрални трупи започва XI Международен младежки фестивал „Океан от любов“
17 театрални формации ще вземат участие в 7-ия фестивал „Океан от любов“
Океан от любов към театъра в Пазарджик
“Океан от любов“ - вече и с творчески работилници за участниците
Участниците в „Океан от любов“ ще сътворят спектакъл по време на фестивала
Фестивалът „Океан от любов“ - с акцент върху новата драматургия
Наградата на „Океан от любов“ бе присъдена на Младежка Формация „Студията“ за спектакъла „Вишнева градина“
В края на седмицата Пазарджик отново ще е "Океан от любов"
Предстои VIII-то издание на фестивала "Океан от любов"
Мартенски театрален маратон предшества фестивала "Океан от любов" в ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.6366 сек., 0.5538 от тях за заявки.