RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Бойка Маринска: До 19 април да се депозират предложенията за промени в законите, свързани с детското насилие

Бойка Маринска, Председателят на Комисията по взаимодействие с неправителствените организации и жалбите на гражданите в 43-то Народно събрание Бойка Маринска от Реформаторския блок съобщи, че до второто заседание на работната група за промени в законодателството, свързани с предотвратяване на детското насилие, на 19 април, очаква инициатива и мотивирани предложения от институциите, заявили интерес.

На 29 март работната група за законодателни промени, свързани с  пресичане на насилието и агресията срещу деца, проведе в Народното събрание своето първо заседание. В работата й се включиха представители на Комисията по взаимодействие с неправителствените организации и жалбите на гражданите, МВР, Министерство на образованието и науката, Омбудсманът на Република България, Агенцията за социално подпомагане, Държавната агенция за закрила на детето, НСОРБ, Националната асоциация на ресурсните учители, Фондациите  „Анимус“  и „П.У.Л.С“, Националната мрежа на децата, Институтът по социални дейности и практики, Центърът за приобщаващо образование, УНИЦЕФ, представители на родителски организации и граждани.

Работната група се сформира като резултат от Кръглата маса по проблемите на насилието и агресията срещу деца. На този етап стана ясно, че в поне 5 действащи закона следва да се направят промени, свързани с насилието над деца, в това число в  Наказателния кодекс, Закона за закрила на детето, Закона за МВР, Закона за защита от домашното насилие, Закона за електронните съобщения, а някои от участниците изтъкнаха нуждата от нов Закон за детето и семейството.


Тази страница е видяна: 686

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 31 март 2016 - 18:28:52

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Бойка Маринска: Предстоят промени в закона за създаването на фонд за финансиране на дейностите на неправителствени организации
Бойка Маринска: Над 50 от общо 60 внесени от мен промени в Закона за предучилищното и училищното образование са приети /интервю за в. "Знаме"/
Общински имоти за специални цели - под наем без търг или конкурс, е сред предложенията на кмета за промени в Наредбата
Работна група от институции и НПО ще предложи законови изменения против детското насилие 
От 3 април данъчните започват проверки за свързани с НАП касови апарати
Б. Маринска: Подготвят се законодателни промени за Ресурсните центрове
Бойка Маринска – с приемен ден в Лесичово
Бойка Маринска ще има приемен ден в Панагюрище
Приемен ден в Пазарджик ще има Бойка Маринска на 29 юни
Бойка Маринска ще има приемен ден в Пазарджик на 7 мартТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5535 сек., 0.4718 от тях за заявки.