RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Два акта и осем наказателни постановления издадоха експертите, глобени са трима кметове

Експертите на РИОСВ - Пазарджик са извършили през март 80 проверки в 61 обекта. За отстраняване на установени несъответствия са дадени 57 предписания. За нарушения на Закона за управление на отпадъците на „Футзал България“ ЕООД - гр. София - оранжерии за селскостопанска продукция в с. Мало Конаре – са съставени два акта. Единият е за неизпълнение на предписание - в котлите на оранжериите да се горят само разрешени горива. Вторият е за нерегламентирано съхраняване на отпадъци от каучук и пластмаса на територията на обекта, без да притежава нужното разрешително за дейности с отпадъци. За нарушение на Закона за водите - заустване на отпадъчни води без разрешително е съставен пореден акт на свинефермата на „Свиком”АД  в с. Априлци.


Екоинспекцията в Пазарджик е издала и осем наказателни постановления. Санкционирани са нарушения на Закона за управление на отпадъците и Закона за водите. За заустване на промишлени отпадъчни води със съдържание, превищаващо индивидуалните емисионни ограничения, са наложени три имуществени санкции от 1000 лв. Глобени са Полиграфическия комбинат в с. Лесичово, предприятие за консервиране и съхранение на плодове и зеленчуци в гр. Пазарджик и инсталацията за производство на ветеринарно-медицински продукти и хранителни добавки в гр. Пещера. На собственика на ваканционно селище „Ива“, яз. Доспат е наложена имуществена санкция от 2000 лв. по Закона за водите за това, че зауства в язовира отпадъчни води без разрешително. Глоба от 2000 лв. е наложена на кмета на Община Сърница за неизпълнено предписание - почистване на терени, замърсени с отпадъци. Кметовете на селата Побит камък и Медени поляни са глобени с по 1400 лв. Санкциите са за допуснати нерегламентирани замърсявания на брега и коритото на р. Доспатска и покрай общинските пътища, както и че не са създали необходимата организация за предотвратяване образуването на незаконни сметища. За извършване на дейности с излезли от употреба моторни превозни средства без разрешително е наложена имуществена санкция от 7000 лв. на собственика на „Латоре Авто“ ЕООД -  Пазарджик.

СоваПрез март в инспекцията са получени и три сигнала за защитени видове в безпомощно състояние - мишелов, бял щъркел и горска ушата сова. Птиците са изпратени за лечение и възстановяване в спасителния център за диви животни в гр. Стара Загора. 

Тази страница е видяна: 930

 Публикувано от: pamedia на сряда 06 април 2016 - 16:06:36

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
РИОСВ – Пазарджик е съставила 4 акта и 10 наказателни постановления за над 32 000 лева
Шест наказателни постановления и актове на стойност над 30 хиляди лева издаде РИОСВ за първите два месеца на годината
Осем акта за носене на бурки в Пазарджик
При мащабна полицейска операция са задържани трима, отглеждали марихуана, няколко пияни водачи, съставени са 80 акта
При полицейска акция са съставени 37 акта и 23 фиша, хванати са петима пияни водачи и трима шофьори без книжки
Младежи от ГЕРБ издадоха информационна брошура с 11 будители
Съседи издадоха 28-годишен, свързал се към ел. мрежата на близка къща
Осем творци от галерия "Ст. Доспевски" се събират в изложба "Осем"
Две фирми са глобени за неспазане на екозаконодателството
Шестима са глобени за непочистени тротоариТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5339 сек., 0.4532 от тях за заявки.