RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
До 31 април комисия ще проверява финансовото състояние на МБАЛ-Велинград

До 31 април трябва да е готов анализа на финансовото състояние на МБАЛ-Велинград решиха общинските съветници на извънредно заседание в петък. Избрана беше и комисия, която да изготви анализа. В нея влизат по трима представители от постоянните
комисии "Здравеопазване" и "Икономическо развитие", представители на вътрешния одит на общината и на здравното заведение, както и ресорния заместник-кмет Ася Хрисчева. Най-вероятно тя ще бъде сменена от друг представител на общинското ръководство, тъй като съпругът й работи в болницата и това я поставя в конфликт на интереси. 
По време на дебатите беше поискана и смяната на управителя на болницата д-р  Атанас Ташев. Предложението за това беше внесено от общинския съветник Реджап Ходжов от ЕНП. И на това заседание д-р Ташев запази поста си.
Проверката на финансовото състояние в общинската болница във Велинград е следствие от подадения сигнал от ръководството на частната болница "Здраве", че МБАЛ-Велинград се източва чрез частна фирма. Двамата управители на болница “Здраве” д-р Йорданка Савова и д-р Георги Дошев заявиха на пресконференция, че сключения от общинската болница през 2009 година договор с “Вели Медикус” ООД за използване на скенер и рентгенов апарат ощетява болницата и я източва. В същото време по информация на д-р Ташев собственикът на "Здраве" д-р Михаил Тиков е внесъл в Общинския съвет предложение за публично-частно партньорство между МБАЛ-велинград и болница "Здраве", което по същество е обединение на двете лечебни заведения, при което мажоритарен собственик става частникът.

Подробности по темата можете да намерите още на:
Общинският съвет във Велинград ще започне дебат по предлаганото от “Здраве” публично-частно партньорство с общинската болница


Тази страница е видяна: 1055

 Публикувано от: pamedia на неделя 15 януари 2012 - 18:53:13

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Комисия ще проверява готовността на басейните за летния сезон, 4 нарушения са открити във Велинград от началото на 2012г.
Дискусия за финансовото състояние на община Пазарджик с участието на съветници и трима граждани
Общинският съвет на Велинград гласува искане до финансовото министерство за безлихвен заем
Комисия "Инвитро" в Пазарджик ще има първо заседание през април
171 служители на „МБАЛ-Велинград”ЕООД срещу излъчен материал по БНТ
Иван Лебанов подписва проект на стойност 3,5 млн. лв. за МБАЛ Велинград
Открито писмо от управителя на МБАЛ - Велинград д-р Атанас Ташев
Нови реанимационни легла дари австрийска фондация на „МБАЛ-Велинград“
Велинград има свой представител в комисия към Министерството на туризма за разработване на български балнео и спа дестинации
В МБАЛ-Велинград с две прободни рани в гърдите и рамото е настанен 44-годишен след снощен скандалТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4005 сек., 0.3201 от тях за заявки.