RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Фирма РАИС започна строителството на нова производствена база в Пазарджик

РАИС ПазарджикС водосвет и първа копка пазарджишката фирма РАИС започна изграждането на нова производствена база. На 3800 кв.м. разгъната застроена площ ще бъдат изградени два термоконстантни цеха, подходящи за монтаж на машини с ЦПУ. В базата ще има и административна сграда на две нива, като на първото ще е ситуиран шоурум с изложени в него металорежещи машини от производствената гама на предприятието, както и две конферентни зали, едната от които е за 200 човека. На втория етаж ще бъдат офис помещенията.
Първият цех ще е готов до август и от септември  в него ще започне производствена дейност. Цялостно обектът трябва да е завършен до края на 2017 година. Ще бъдат разкрити около 100 нови работни места, като първите наети вече се обучават в РАИС. Това съобщи инж. Нишан Бъздигян, управител на дружеството, на след като отец Димитър от църквата "Света Богородица" в Пазарджик отслужи водосвет. 
Проектът е дело на арх. Тома Димитров от проектантско бюро "Мултиплан" - Пазарджик, а изпълнители на строителните работи са две пазарджишки фирми: "Реал-М" и "Металика".
"Както виждате ние не стоим и ден без работа, строителството фактически е започнало, основите на оградата на терена вече са положени, но за нас е важно да получим Божията благословия за начинанието ни", каза още инж. Бъздигян.
Сред официалните гости на церемонията бяха областният управител Трендафил Величков и заместник областният управител Гинче Караминова, кметът на Пазарджик Тодор Попов, председателят на Сдружението на предприемачите Евтим Янев, общински съветници и бизнесмени.
Областният управител Трендафил Величков поднесе на г-н Бъздигян поздравления от името на министъра на икономиката Божидар Лукарски. "Хора като Вас не са просто бизнесмени, а истински създатели на реалната икономика, защото разкриват производствени предприятия и прославят българското производство навсякъде по света, защото разкриват нови работни места тук в България". Така областният управител Трендафил Величков се обърна към инж. Бъздигян, като му пожела новата производствена база да допринесе за растежа на предприятието и за благоденствието на работещите в РАИС.
Кметът на Община Пазарджик Тодор Попов засвидетелства личното си уважение към целия екип на РАИС. "Трудно е, особено в предизвикателните дни, в които живеем, да направиш нещо и то да се развива успешно. Затова искам да поздравя всички, които имат съпричастност към това, защото успехът на една фирма, се дължи на всички. Убеден съм, че тази инвестиция ще бъде успешна и им пожелавам това да се случи по-скоро. Гръбнакът на нашата местна икономика са точно такива предприятия и те трябва да се подпомагат всячески и да се дават за пример. Втората причина, поради която съм тук ,е г-н Бъздигян - много е важно кой какъв човек е. Искам да му благодаря, защото освен добър бизнесмен, той е добър човек, силно социално ангажиран. Без да вдига много шум,  както трябва да се прави, той е винаги съпричастен към добри каузи, като оставя трайна следа. Искам да му благодаря, че той винаги е помагал на наши инициативи. Неслучайно преди няколко дни той получи признание, което отдавна заслужаваше - почетния знак на Младежкия дом, за това, че той винаги подпомага техните инициативи". Така кметът Тодор Попов се обърна към инж. Бъздигян. Управителят на РАИС получи поздравления и от председателя на Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик Евтим Янев: "Благодаря му, че реализира тази инвестиция не в друга държава, а тук - в Пазарджик. Това е достойно за него като родолюбец, патриот и жител на този град, който благодарение на такива като него, ще се развива и ще го бъде. Бих искал да кажа, че това е и един показател, че кризата отминава и ни чака много работа и много усилия".
Сред гостите на официалната първа копка бяха и много партньори на РАИС. Инж. Бъздигян избра първата копка да бъде направена от багер. "Привърженик съм на  механизираните, даже на роботизираните дейности - в машиностроенето вече ги използваме активно, затова ще се възползвам от услугите на багера", каза инж. Бъздигян, след което счупи бутилка шампанско в кофата на багера и пожела на строителите спорна работа и да предадат обекта в кратките срокове, поставени от него, като инвеститор.

rais_proect150416.jpg
Тази страница е видяна: 2557

 Публикувано от: pamedia на петък 15 април 2016 - 15:53:52

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
РАИС откри втората си производствена база в Пазарджик
Нова производствена база строи "Металика" в Пазарджик
В “ОПТИКС“ откриха нова производствена база и направиха първа копка на инвестиционен проект
„Металика“ откри новата си производствена база на Бошулско шосе /видео/
Започва строителството на нова социална детска градина в Пазарджик
Артин Бъздигян: РАИС показва на международното изложение ЕМО – Хановер машини с най-новите технологии в машиностроенето и от новата си производствена линия
Таня Благова: Сбъдва се една моя десетилетна мечта – започва строителството на модерна спортна база за младите хора на ПГИМ
Министър Драгомир Стойнев ще има днес среща с обществеността на Пазарджик в Младежкия дом, преди това ще посети фирма РАИС
Фирма РАИС – със специалната награда „Експортьор на годината - 2016“
Над 1 млн. лв инвестира "Оптикс" АД в Стрелча за изграждането на нова производствена площадкаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5113 сек., 0.4529 от тях за заявки.