RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Интересни демонстрации в Ден на отворените врати в ПГСА

ПГСА   На 21 април 2016 година в ПГСА се проведе Ден на отворените врати. Събитието събра много гости и възпитаници на гимназията. Седмокласници и осмокласници от няколко общински училища имаха възможност да разгледат класните стаи, модерните компютърни кабинети, конферентната зала, училищната библиотека. Гостите проявиха интерес към условията за прием и обучение в ПГСА и получиха разяснения и рекламни материали. Наблюдавани бяха демонстрации на ученици от специалностите „Строителство и архитектура”, „Интериорен дизайн”, „Геодезия“, „Електрически инсталации“ и „Сухо строителство“. Гостите с интерес се включиха в творческите ателиета, в които създадоха кули от спагети, построиха къщички за птици, участваха в познавателна игра.
ПГСА Пазарджик   Впечатляващ музикален поздрав отправиха Елена Дончева  – ученичка от 9 „В“ клас, и госпожа Иванка Паунова.
   Учениците от специалност „Интериорен дизайн” и тяхната преподавателка Ани Стойкова създадоха арт инсталация пред конферентната зала на ПГСА. Използвана е идея на японската визуална артистка Яйой Кусама. Интересът и към точките е от нейното детството. Чрез тях тя променя пространството, акцентирайки върху безкрайността. Учениците ползваха концепцията на авторката, за да покажат как цветовете и формите могат да създадат оптическа илюзия в интериора, да разширят или смалят едно пространство.
   Във връзка с 22 април – Международен ден  на Земята, учениците на ПГСА засадиха цветя в двора на гимназията. Растенията бяха аранжирани в интересни цветарници, създадени от учениците и от техните преподаватели по практика.
   Знанията и уменията винаги са поощрявани в ПГСА. От години в гимназията се работи по международни проекти: "Усвояване на нови умения и подходи за обучители по нискоенергийно строителство",  BUILD UP Skills EnerPro, "ЗЕЛЕНО СТРОИТЕЛСТВО-УСТОЙЧИВО БЪДЕЩЕ",  "Чиста Европа чрез зелена енергия – 1 и 2", „Европейска строителна практика чрез компютърните технологии“, „Обучение на деца и младежи във връзка с климатичните промени - Make the Link – Climate exChange“, „Германският опит при проектирането и изграждането на "пасивна къща".

ПГСА ПАзарджик

Тази страница е видяна: 1066

 Публикувано от: pamedia на петък 22 април 2016 - 06:33:50

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Кули от спагети, ателие на открито и атрактивни състезания в Деня на отворените врати в ПГСА - Пазарджик
Втори ден на отворените врати в РАИС
Ден на отворените врати в „Асарел-Медет“
В „Уни Хоспитал“ ще има Ден на отворените врати за рака на кожата
Ден на отворените врати в Държавен архив - Пазарджик
Ден на отворените врати в РЗИ по повод Седмицата на кърменето
Съдът организира Дни на отворените врати за ученици
В Деня на възрастните хора – Ден на отворените врати в ТП на НОИ - Пазарджик
Ден на отворените врати на Общинския съвет по наркотични вещества – Пазарджик
Ден на отворените врати в дружеството - 40 осмокласници посетиха „Асарел-Медет“ АДТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4134 сек., 0.3282 от тях за заявки.