RSS емисии

    


 
 Мобилна версия
banner19_2.jpg
Бойка Маринска

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
gerb_pa_media_350x75.jpg
Една трета от данъчните декларации са подадени с ПИК или електронен подпис

Всяка трета декларация за облагане на доходите на физически лица е подадена по електронен път с персонален идентификационен код (ПИК) или електронен подпис. Това сочат данните десет дни преди изтичане на крайния срок за предаване на формулярите на НАП – 3 май. До 24 април в ТД на НАП, офис Пазарджик са получени общо 8902 декларации, като тези, които са подадени по електронен път, са 3133, съобщиха от офиса на Приходната агенция в Пазарджик.

От приходното ведомство напомнят, че подаването на данъчните декларации може да стане удобно от домашния компютър с безплатния ПИК, издаван в произволно избран офис на приходната агенция. Формулярите могат да бъдат изпратени и по пощата с препоръчано писмо с дата на пощенското клеймо не по-късно от 3 май 2016 г.
Срокът за подаване на годишните данъчни декларации за облагане на доходите изтича на 3 май 2016 г., като в същия срок трябва да бъде заплатен и дължимият данък за довнасяне. При превод на пари към бюджета се попълва кодът за вид плащане - 11 00 00 „Данъци и други приходи за централния бюджет“.
Освен да подадат подоходната си декларация, с ПИК клиентите на НАП могат да ползват и много други услуги, като например да проверят осигурителния си доход, да получат информация за сумите преведени към фонда им за втора пенсия, да получат данни за декларираните им пред НАП трудови договори, да разберат колко са непогасените им задължения, да подадат всички видове данъчни и осигурителни декларации, както или искане за издаване на документ.
Повече информация за това какви услуги предоставя НАП с ПИК, можете да видите в информационното видео, публикувано в официалния канал на Агенцията в YouTube.
Още информация за декларирането и плащането на данъци и осигуровки има на сайта на НАП www.nap.bg. Телефонни консултации се правят на цената на градски разговор в кол центъра на приходната агенция на телефон 0700 18 700. До края на данъчната кампания - 3 май 2016 г., телефонът ще бъде с удължено работно време – от 8.30 до 18.00 ч. в делнични дни. 


Тази страница е видяна: 297

 Публикувано от: pamedia на понеделник 25 април 2016 - 13:30:28

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
До момента 3921 фирми са подали данъчните си декларации по електронен път
В Пазарджик не бързат с подаването на данъчните декларации, в страната са подадени 78
Остават 2 седмици до крайния срок за деклариране на доходите, половината от данъчните декларации са подадени по интернет
С ПИК или електронен подпис проверяваме местните данъци и през сайта на НАП
Корпоративните декларации основно се подават по електронен пък
Фирмите вече са длъжни да подават данъчни декларации само по електронен път
Данъчните декларации ще се приемат отново и в пощенските клонове
В Инспекцията по труда са подадени 770 декларации и 2250 уведомления, срокът е удължен до 2 май
Първите четири декларации за доходите вече са подадени в офиса на НАП в Пазарджик
От приетите в Пазарджик 5956 данъчни декларации на фирми, 5077 са подадени по ИнтернетТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4345 сек., 0.3540 от тях за заявки.