pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Една трета от данъчните декларации са подадени с ПИК или електронен подпис
pamedia , понеделник 25 април 2016 - 13:30:28 // коментари: 0


Всяка трета декларация за облагане на доходите на физически лица е подадена по електронен път с персонален идентификационен код (ПИК) или електронен подпис. Това сочат данните десет дни преди изтичане на крайния срок за предаване на формулярите на НАП – 3 май. До 24 април в ТД на НАП, офис Пазарджик са получени общо 8902 декларации, като тези, които са подадени по електронен път, са 3133, съобщиха от офиса на Приходната агенция в Пазарджик.

От приходното ведомство напомнят, че подаването на данъчните декларации може да стане удобно от домашния компютър с безплатния ПИК, издаван в произволно избран офис на приходната агенция. Формулярите могат да бъдат изпратени и по пощата с препоръчано писмо с дата на пощенското клеймо не по-късно от 3 май 2016 г.
Срокът за подаване на годишните данъчни декларации за облагане на доходите изтича на 3 май 2016 г., като в същия срок трябва да бъде заплатен и дължимият данък за довнасяне. При превод на пари към бюджета се попълва кодът за вид плащане - 11 00 00 „Данъци и други приходи за централния бюджет“.
Освен да подадат подоходната си декларация, с ПИК клиентите на НАП могат да ползват и много други услуги, като например да проверят осигурителния си доход, да получат информация за сумите преведени към фонда им за втора пенсия, да получат данни за декларираните им пред НАП трудови договори, да разберат колко са непогасените им задължения, да подадат всички видове данъчни и осигурителни декларации, както или искане за издаване на документ.
Повече информация за това какви услуги предоставя НАП с ПИК, можете да видите в информационното видео, публикувано в официалния канал на Агенцията в YouTube.
Още информация за декларирането и плащането на данъци и осигуровки има на сайта на НАП www.nap.bg. Телефонни консултации се правят на цената на градски разговор в кол центъра на приходната агенция на телефон 0700 18 700. До края на данъчната кампания - 3 май 2016 г., телефонът ще бъде с удължено работно време – от 8.30 до 18.00 ч. в делнични дни. 


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 676Време за изпълнение: 0.4189 сек., 0.3443 от тях за заявки.