RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Николай Зайчев бе представителят на НСОРБ на Втората международна конференция „Предизвикателства на кохезионната политика на ЕС 2014 – 2020”


ПещераКметът на Пещера Николай Зайчев бе представителят на Националното сдружение на общините на Втората международна конференция „Предизвикателства на кохезионната политика на ЕС 2014 – 2020”. Форумът се организира от Камарата на строителите и е под патронажа на Искра Михайлова, председател на Комисията по регионално развитие на Европейския парламент. В конференцията участваха Валтер Дефа, генерален директор на ГД „Регионална и урбанистична политика” в ЕК, министрите Лиляна Павлова, Ивелина Василева. 
На форума Николай Зайчев сподели опита на Сдружението на общините и предложи някои решения за опростяване на Кохезионната политика в панела „Опростяване на изпълнението на програмите в кохезионната политика – споделен опит и перспективи“. Пред участниците в конференцията Зайчев отправи кратко и ясно послание от общините: Намаляване на административната тежест върху бенефициентите.
„Подкрепихме предложението за общ регламент и създаването на обща рамка за изпълнението на всичките пет европейски фонда. В унисон с разпоредбите, те са включени в националния ни документ, определящ рамката на европейската подкрепа - Споразумението за партньорство.
Имахме много надежди, че с това ще се унифицират процедурите по отделните програми, а от тук и сериозно ще се намали административната тежест за нас. Но на практика, оставаме с впечатлението, че общата рамка и на Европейско, и на национално равнище, дори след приемането на нарочното ни българско законодателство - Закона за управление на средствата от ЕС, за сега остава само на хартия“,  каза Зайчев
За да постигнем желания ефект на кохезионната политика, за да стигат средствата по-бързо и по-безпроблемно при хората, при крайните бенефициенти, за да почувстват те европейската солидарност, са необходими съвместните ни усилия за  премахване на сложните процедури и формалните правила, категоричен бе кметът на Пещера.
Преди да спечели местните избори Николай Зайчев дълги години работи именно като експерт в дейностите, свързани с Европейските фондове и Оперативните програми.Тази страница е видяна: 723

 Публикувано от: pamedia на вторник 17 май 2016 - 17:09:16

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Настояваме кохезионната политика да е дългосрочна инвестиционна политика, заяви кметът на Пещера Николай Зайчев в Брюксел
Иван Евстатиев пое заместник-председателското място в комисията по регионална политика към НСОРБ
Международна научна конференция по повод 80 години от началото на археологическите проучвания на Селищна могила Юнаците
Тракийските скални светилища край Стрелча бяха представени на международна археологическа конференция в Македония
Международна конференция "Георгафия и регионалистика", посветена на проф. Иван Батаклиев
„Асарел-Медет” АД представи фирмената си политика за безопасност и здраве при работа на национална конференция
"Човеколюбие" откри тридневната си международна конференция, с която отбелязва своята 25-а годишнина
Втората национална научна конференция „Град и памет” е посветена на 70 г. от 9 септември и 25 г. от 10 ноември
Музеят в Пазарджик издаде Годишник и сборник с докладите от Втората научна конференция по повод годишнини от 9 септември и 10 ноември
„Асарел-Медет“ АД стартира изпълнението на проект по ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5342 сек., 0.4524 от тях за заявки.