RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Благо Солов се възмути, че общината не рекламира продажбите си

Пазарджик

Къде и как общината обявява, че продава имоти – на този въпрос поиска отговор общинският съветник Благо Солов по време на дебат за намаляване на цената на общински имоти, определени за продажба, за които не са се явили кандидати на проведен по-рано публичен търг.

Предложените имоти за намаляване на продажната им цена се намират в квартал „Изток“ в Пазарджик непосредствено до новата джамия. Те бяха изградени по един от ромските проекти за социализиране на хората от тази общност. Жилищата са с площ около 400 кв.м. Досега се продаваха на цена от около 20 хиляди лева, а след днешното решение цената падна средно на 12 хиляди лева. Става дума за общо 16 имота на улиците „Петрохан“, „Мургаш“ и „Родопи“.
В отговор на общинския съветник Благо Солов инж. Теменужка Иванова, началник отдел „Управление на общинската собственост“ обясни, че администрацията изпълнява решението на съветниците и публикува обявите за търговете за имоти в един ежедневник,  на сайта на общината и на информационното табло във фоайето на сградата.
„Какво точно обявявате: имот номер тъ-тъ-ръ-тъ-тъ, на кой му става ясно къде е този имот, какво представлява?! И кой си слага обявата за продажба на апартамента от вътрешната страна на вратата?! Не се прави така! Когато се продава нещо интересът е да се постигне цена, а вие го правите анонимно“, заяви от трибуната Благо Солов. Репликира го общинският съветник Румен Димитров, който обясни, че администрацията изцяло е изпълнила процедурата, определена от съветниците и няма как да си позволи да променя техните решения.
Решението за намаляване на цената на имотите беше прието с гласовете на 23 съветници, 13 бяха против и 1 - въздържал се. Не се прие предложението на общинския съветник Евтим Янев намалението на цената да е само с 5 лв на квадратен метър. 


Тази страница е видяна: 1458

 Публикувано от: pamedia на вторник 31 май 2016 - 20:58:24

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Благо Солов: Грижата за младите семейства е ключът към развитието на общината
Благо Солов: Минималната заплата в общината ще стане 1000 лв. Ще привлечем качествени инвеститори.
Благо Солов: Общината няма да продава части от театъра; Бизнесменът е номиниран за европейски приз за обществена активност
ОИК регистрира кандидата на МК "БСП за България" Благо Солов за кмет на Пазарджик, пълна листа и кандидат-кметове за 13 села в общината
Коалиция „Благо Солов Съюз за Пазарджик” откри кампанията си със засаждане на дърво. Солов пое ангажимент да не краде и детските градини да са безплатни
Благо Солов: Кметът на общината и общинските съветници могат да си увеличат заплатите, чак когато създадат нужните условия да се увеличат заплатите и на хората
Благо Солов: Време е за промяна
Благо Солов: Време е да си подадем ръце
Окончателно: Тодор Попов - 56,11%, Благо Солов - 41,05%
Благо Солов е одобрен за приемен родител на две сестричкиТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5194 сек., 0.4374 от тях за заявки.