RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Какви медицински услуги предлага и с какво оборудване разполага новата болница "Уни Хоспитал" в Панагюрище

В Панагюрище официално днес беше открит изключително модерен медицински комплекс „Уни Хоспитал“. На откриването присъстваха
министър-председателят Бойко Борисов,  който преряза лентата заедно с министъра на труда и социалната политика Зорница ПанагюрищеРусинова, кмета на община Панагюрище Никола Белишки, председателя на Надзорния съвет на „Асарел-Медет” АД и председател на Българска минно-геоложка камара проф. д-р Лъчезар Цоцорков, изпълнителния директор на „Асарел Панагюрище  Здраве” АД д-р Борислав Ацев и д-р Лучия Добрева, управител на МБАЛ „Уни Хоспитал”.

На церемонията присъстваха още народните представители Десислава Костадинова, д-р Дончо Баксанов, Димитър Гечев, Бойка Маринска, изпълняващият длъжността областен управител на област  Пазарджик Гинче Караминова, изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции Стамен Янев, председателят на Общински съвет – Панагюрище Христо Калоянов и общински съветници, президентът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов, кметове от региона, представители на бизнеса, държавни и общински институции, браншови и пациентски организации, синдикалисти и десетки граждани, дошли да уважат този паметен за общината момент.

Изпълнителният директор на „Асарел Панагюрище  Здраве” АД д-р Борислав Ацев представи възможностите на новия медицински комплекс и съвременното високотехнологично оборудване, инвестицията в който възлиза на над 90 милиона лева. „Уникалното при нас е, че предлагаме на пациента комплексна здравна грижа – от профилактиката и диагностиката, до лечението и рехабилитацията”, заяви д-р Ацев.

ПанагюрищеЗа пръв път в България се осъществява такава голяма частна инвестиция в областта на здравеопазването, за която „Асарел-Медет“ АД и „Асарел-Панагюрище Здраве“ АД получиха голямата награда „Инвеститор на годината“ за 2015 г. За пръв път в България в сферата на здравеопазването се реализира такъв проект чрез публично-частно партньорство. В дружеството инвеститор „Асарел Панагюрище Здраве“АД участват „Асарел-Медет“АД, Община Панагюрище и над 100 лекари, специалисти по здравни грижи и немедицински персонал.  За пръв път в България такъв модерен медицински комплекс се изгражда в град с мащабите на Панагюрище, посочи д-р Ацев.

МБАЛ „Уни Хоспитал“ разполага с техника на световно ниво и висококвалифицирани медицински специалисти, работещи в 36 специалности, които имат най-високо ниво на компетентност.
В болницата има 19 стационарни и 8 диагностични клиники и отделения, за които комплексният подход е водещ. Над 700 души медицински и немедицински персонал се грижи за пациентите по правилата на добрата медицинска практика. Комплексът разполага с 310 легла, които са разположени в комфортни двойни и единични стаи, свързани с модерни комуникации. Функционално свързаните звена в болницата осигуряват навременна и висококвалифицирана индивидуална помощ - от спешното отделение през бързата и модерна диагностика, до компетентното и високотехнологично лечение с най-новите световни методи. Всичко това нямаше да може да се осъществи без уникалната за България информационна система за бърза и дистанционна комуникация не само вътре в болницата, а и с всички външни партньори.

В МБАЛ „Уни Хоспитал“ особено важно място заема Модерният център за комплексно онкологично обслужване.

В Онкологичния център са внедрени двата най-добри за  България и за Югоизточна Европа мултимодални медицински линейни ускорителя от най-високия клас в света. Окомплектовката им покрива всички показания на алтернативните технологии в комбинация с всички модерни техники за конвенционална лъчетерапия, заедно със система за стереотаксична радиохирургия. Тя позволява извършването на широк кръг радиохирургични манипулации и използва нова технология за проследяване на тумора в реално време.

Високите технологии позволяват да се въведат едновременно съчетаване на образни диагностични методи (компютърен томограф, магнитен резонанс, позитронно-емисионeн томограф /ПЕТ-СТ/, ултразвукови методи и други) с оперативни интервенции, най-модерни инвазивни методи, телекомуникационни връзки с водещи центрове във всички специалности, което  ще предостави на българските пациенти качество от световно ниво.

За целта е оборудван хирургичен комплекс с първата за България и Югоизточна Европа хибридна операционна зала с роботизиран ангиограф, където екипи от различни специалности ще провеждат едновременно операции и интервенции.  В панагюрския болничен комплекс е внедрена уникална система за профилактика и противодействие на вътреболничните инфекции с възможности за осъществяване на регионална програма. Свръхмодерната микробиологична лаборатория за изключително бърза и прецизна диагностика позволява за 5 минути да бъде определен причинителят на инфекцията, а до 6 часа да стане ясно и нужното лечение.

В ход е стипендиантска програма за студенти по медицина и специалисти по здравни грижи, а усилията на екипа на МБАЛ „Уни Хоспитал“ са насочени към развитието на болницата като база за обучение и университетски център. Единството на медицинските грижи, обучението и научните постижения ще  дадат възможност пациентите да получат всичко, заради което пътуват в чужбина. Например организираният Туморен борд, който е с международно участие на водещи европейски специалисти ще обсъжда всеки онкологичен болен на място и ще определя и провежда комплексното му лечение.
С подобно оборудване на изключително високо ниво МБАЛ „Уни Хоспитал“ поставя Панагюрище на здравната карта не само в България, но и в Югоизточна Европа. 


Тази страница е видяна: 1600

 Публикувано от: pamedia на събота 11 юни 2016 - 15:33:46

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
„Уни Хоспитал“ в Панагюрище работи по клиничните пътеки на 35 медицински специалности
Община Панагюрище осигурява сгради за медицински услуги в селата Оборище и Бъта
Какво точно предлага кметът на Пазарджик за бурките
„Уни Хоспитал“ с Медицински Оскар за иновации
„Уни Хоспитал“ - с отличия в категориите „Медицински инвестиции“ и „Специална награда на пациентите“
Специализираната болница за рехабилитация във Велинград предлага помощ за постарадалите
„Коалиция на пациентите“ присъди на „Уни Хоспитал“ отличието „Добра болница“
„Уни Хоспитал“ посреща новата година с пълно отделение с бебета
„Уни Хоспитал“ е първата в страната болница със Сертификат по COVID-SECURE Verification Scheme
Всички автомобили да паркират безплатно пред жилищата, предлага новата наредба за движениетоТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4990 сек., 0.4221 от тях за заявки.