pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Арменски светини от Арарат показва фотоизложба в галерия "Ст. Доспевски" тази вечер
pamedia , сряда 22 юни 2016 - 15:08:46 // коментари: 0


АрменияФотоизложба „Арменските светини от двете страни на Арарат” се открива днес от 18 часа в Художествената галерия „Станислав Доспевски” в Пазарджик. Експозицията е посветена на 25-годишнината от независимостта на Армения и е част от амбициозна културна програма за представянето на древна и съвременна Армения пред българската общественост.


Фотосите са от собствената колекция на почетния консул на Армения в Пловдив Ехиязар Узунян. Автори са Христо Димитров – носител на престижната сребърна купа за фотография в раздел архитектура със снимките си от скалния манастир Гехарт в Армения, Милко Димитров и Сърпухи Каприелян, ръководител на пловдивската арменска скаутска организация.

Фотосите представляват интересен поглед, изпълнен с много дълбоки човешки чувства - болка и гордост от постиженията на хилядолетната култура на един от най-древните народи - арменския. Кадрите са направени по време на поклонническо пътуване из историческите столици на Армения - Ани, Карс, Ван. Снимани са светините в Диарбекир и Кайсери.

Със своите снимки в скалния манастир Гехарт Христо Димитров участва в световното фотографско състезание в Пекин 2014г. и от 60 000 презентации печели златна купа в раздел архитектура.

 Откриването е от 18 часа в  ХГ „Станислав Доспевски”. 


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 682Време за изпълнение: 0.5229 сек., 0.4467 от тях за заявки.