Меню
logo_elina.jpg
ИЛ КОЗМЕТИКС БЪЛГАРИЯ
==
 търси да назначи
в с. Гара Елин Пелин, оператори опаковъчна линия.
==
Отлично възнаграждение, работа на смени, осигурен транспорт.
==
 тел. 0887/ 420 180;
          0884/ 530 777  


ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
„Български пощи“ ЕАД предлага нова услуга - "Митническо представителство"
pamedia , четвъртък 30 юни 2016 - 12:29:54 // коментари: 0

От 1 юли 2016 година влиза в сила „Инструкция за митническо оформяне на международни пощенски пратки“, подписана между „Български пощи“ ЕАД и Агенция „Митници”.

Тази инструкция е във връзка с прилагането на европейски регламенти и се въвежда с цел подобряване обслужването на потребителите на пощенски услуги.


С новата Инструкция се разширява обхвата на услугите, предоставяни от „Български пощи” ЕАД. Дадено е право на задължения оператор на универсалната пощенска услуга да подава от името на клиента  митническа декларация с намален набор данни (по облекчена процедура) за стоки в пощенски пратки, ако тяхната стойност не надвишава левовата равностойност на 1000 EUR.

В случай, че получателя на пощенска пратка желае да се възползва от новата услуга „Митническо представителство”, е необходимо същият да предостави на място, изпрати по факс, e-mail или по пощата необходимите документи за освобождаването на пратката, посочени в „писмото-покана”  на митническите органи и „ декларация-съгласие” за представянето му от БП ЕАД пред митническите органи на Република България.

Предимствата за нашите клиенти са:

-    Опростени процедури за деклариране на стоките, съдържащи се в пратките.
-    Възможност за получаване на пратките в пощенските станции по местоназначение.
-    Спестяване на време и транспортни разходи.
-    Сумите за митническите сборове се внасят предварително от БП ЕАД и се заплащат от клиента при получаване на пратката
-    Цената на услугата „митническо представителство е 12,00 лева.

Ако в рамките на пет работни дни получателя не си вземе митническата пратка от пощенската станция по местоназначение, се извършва анулиране на „митническото представителство“ и същата се връща обратно на пощенската станция към Митницата.

„Български пощи“ ЕАД имат 17 пощенски станции към Митницата в цялата страна. Списък на тези пощенски офиси и конкретна информация за необходимите документи при използване на услугата има на сайта на дружеството.


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 621Време за изпълнение: 0.7327 сек., 0.6524 от тях за заявки.