pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Деца от Велинград и Пещера гостуваха на местните полицейски управления
pamedia , петък 08 юли 2016 - 16:42:48 // коментари: 0


ПазарджикПродължава провеждането на различни инициативи от служители на полицейските управления в областта съвместно с други институции и организации с насоченост към подрастващите.

Днес деца от различни учебни заведения гостуваха на служителите от Районното управление във Велинград. Темите, които бяха обсъждани с тийнейджърите са „Безопасен интернет” и „Живот без дрога”. Инициативата е на РУ-Велинград и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при Община –Велинград, като срещата се провежда в рамките на велинградските празници на културата. Деца, възпитатели и родители се срещнаха с началника на полицейското управление главен инспектор Йовчо Йовчев, с инспектора Детска педагогическа стая Георги Харисков, инспектор Борис Боков от „Пътна полиция” и представители на Центъра за обществена подкрепа в курорта. На младежите бяха разяснени ползите, но и рисковете от пребиваването в интернет пространството, за скритите опасности дебнещи от комуникацията с непознати и анонимни потребители. Обширно бе засегната и темата за рисковете от употребата на наркотични вещества. От своя страна децата също имаха своите въпроси, на които присъстващите специалисти се опитаха да дадат изчерпателни и разбираеми отговори. В крайна сметка всички бяха единодушни, че има голяма полза от подобни срещи,  както и че е важно инициативата да продължи и в бъдеще.

Деца от различни учебни заведения, участващи в „Детска лагер-школа по планинарство”,гостуваха за втора поредна година на полицаите и пожарникарите в Пещера. Срещата се проведе под мотото „Полицаите и пожарникарите от Пещера- наши приятели” В местния парк униформени служители на група „Охранителна полиция” представиха пред децата въоръжението и оборудването на органите на реда при изпълнение на ежедневната им дейност. Демонстрацията включваше техники по използване на помощни средства за задържане на извършител на престъпление. С внимание тийнейджърите изслушаха съветите на инспектор Иво Шуманов относно тяхната безопасност при отсъствие на родителите от дома или по време на придвижване по улицата. Малко по-късно цялата група гостува на дежурната смяна огнеборци от Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Пещера. Децата проявиха огромен интерес към новите противопожарни автомобили и защитните средства на пожарникарите по време на гасене на пожар. Времето мина неусетно и на изпроводяк всички бяха доволни, а децата от своя страна заявиха желанието си за повторно гостуване.                            
                                       
Пресцентър ОДМВР-Пазарджик  

Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 636Време за изпълнение: 0.3522 сек., 0.2761 от тях за заявки.