pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
150 професионални и самодейни ансамбли, групи, театри и други формации се представиха във Велинградските празници на културата
pamedia , вторник 19 юли 2016 - 11:56:46 // коментари: 0


Велинград„ На 1 юли в нашия град с голям концерт на тази сцена започнаха 44-те Велинградски празници на културата. За 17 дни в тях се изявиха 150 професионални и самодейни ансамбли, състави, клубове, оркестри, вокални групи, театри и други формации. В рамките на тържествата се проведоха два фестивала, открити бяха 4 изложби, пред публика бяха представени 4 нови книги. Беше дадена възможност на талантите от всички възрасти и във всяка сфера да се изявят, а Вие уважаеми велинградчани и гости да ги аплодирате и да станете част от празника…”. Това каза в заключителното си слово на закриването на Велинградските празници на културата кметът на общината д-р Костадин Коев.

Кметът благодари на Историческия музей , Центъра за обществена подкрепа, Художествената галерия, Обединения детски комплекс, Общинската комисия за борба с противообществените прояви, както и на Районно полицейско управление - Велинград.

 Във финалната вечер грандиозен концерт изнесе ансамбъл „Пирин“. Вечерта завърши със светлинно шоу на фона на музикалното изпълнение на талантливата Мариам Маврова - полуфиналистката от Детската евровизия.


Велинград

Велинград


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 815Време за изпълнение: 0.5132 сек., 0.4628 от тях за заявки.