pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Над 40 сигнала за пожари през почивните дни, огънят унищожи 10 дка гора край Панагюрище
pamedia , понеделник 01 август 2016 - 13:49:57 // коментари: 0


ПанагюрищеЗа пореден изключително натоварен и напрегнат уикенд на огнеборците и спасителите от РДПБЗН-Пазарджик съобщават от Пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик.


За времето от петък до днес екипите са реагирали на общо 43 сигнала от всякакъв род. Преобладават обаче случаите на пожари в сухи треви, стърнища и отпадъци. Те представляват голям проблем за противопожарните служби, тъй като застрашават пряко стопански сгради и жилища на хората, масиви от горския и полския фонд, както и пътната безопасност в района. Освен това реагирането на тези сигнали предполага огромен разход на хора, горива и смазочни материали, амортизиране на техниката и оборудването.

Най-сериозен е случаят в землището на Панагюрище. В събота късно вечерта е получен сигнал за пожар в иглолистна гора и сухи треви на обща площ около 20 декара. Засегната е местността «Гляда» в землището на Панагюрище. В локализирането и погасяването на пожра е участвала дежурната смяна пожарникари от РСПБЗН-Панагюрище, лесничеи с джипове от местното горско стопанство. Рано сутринта пожарът е изгасен, а стихията успяла да унищожи 10 декара иглолистна гора. Причината за възникване на инцидента е в процес на изясняване.


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 637Време за изпълнение: 0.5458 сек., 0.4667 от тях за заявки.