pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Втората вечер на Плюс феста е за световния шампион по бийтбокс Skiller
pamedia , понеделник 15 август 2016 - 16:25:58 // коментари: 0


SkillerБийтбоксърът Skiller, човекът, който внесе културата на бийтбокса преди повече от 10 години у нас, пристига за втората вечер на Плюс Фестивал 2016. През 2011 г. родният изпълнител става шампион на най-голямото международно бийтбокс състезание „Bscene Grand Beatbox Battle 2011“ в Швейцария. Освен първото място, Skiller грабва и сърцата на многолюдната публика, което му донася и специалната голяма награда в състезанието - „Best Show“. За да затвърди репутацията си на най-добър в света, година по-късно спечелва и световната титла на провелия се в Германия Beatbox Battle World Championship 2012. 
Това не изненадва никого, като се имат предвид уменията, с които разполага българският бийтбоксър и всички хип-хоп влияния, които съчетава в стиловете музика, която създава. Едно от най-големите признания за него идва през 2011 г., когато печели и престижната награда "Икар" на официалната церемония на Съюза на артистите в България за най-добър музикален пърформанс в „Ноктюрно - от прахта до сиянието“.
В кариерата си досега е делял една сцена с популярни международни имена като Shaggy, Lumidee, Outlandish, Jaba, Noha, Stereo MCs, Transglobal Underground, Foreign Beggars и др.
След всичките му изяви на международни сцени, сред които участия в Япония, САЩ, Англия, Германия, Русия, Италия, Австрия, Швейцария, Чехия, Словакия, Гърция и др. бийтбоксърът пристига и в Пазарджик, по специалната покана на организаторите на Плюс Фестивал 2016. “Досега на сцената на Фестивала имаше спонтанни бийтбоксвания от няколко артиста на сцената, които се възприеха много добре от публиката. Наблюдаваме възход при това изкуство, който води до колаборации с най-различни музиканти и музикални инструменти, изпълнители на различни стилове музика. Именно това според нас печели толкова фенове на бийтбокса, който сме чували в акомпанимент на гайда, цигулка, саксофон. Не можем да издадем всичко, но ви обещаваме – шоуто нa Skiller на нашата сцена дълго ще се помни“, коментира Александър Иванов, изпълнителен директор на Плюс Фестивал.
Към момента организаторите на Плюс Фестивал са разкрили Остава и рап дуото Павел и Венци Венц като най-големите имена, които ще вземат участие на Фестивала. Сред тях място намират още изпълнители от Румъния и Македония, както и певци и танцови групи от България. Най-големите имена обаче все още се пазят в тайна и ще бъдат известени в рамките на последните две седмици, непосредствено преди Фестивала, който ще се проведе на 2-4 септември, пл. "Константин Великов", Тортата.

Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 796Време за изпълнение: 0.5340 сек., 0.4581 от тях за заявки.