RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
„Асарел-Медет“АД получи четири браншови награди

„Асарел-Медет“АД получи отличието за най-добри производствени резултати при големите компании, както и специалните награди „Грижа за природата“, „Безопасност и здраве при работа“ и „Социална отговорност“

as160820a.jpgЧетири награди получи „Асарел-Медет“ АД от Българска минно-геоложка камара по време на националното честване на Деня на миньора и 25-годишнината на браншовата организация на 18 август в София. При големите предприятия „Асарел-Медет“АД получи отличието за най-добри производствени резултати през 2015 г. За трета поредна година компанията бе отличена със специалните награди „Безопасност и здраве при работа“ и „Грижа за природата“, а за безпрецедентен пети път, след гласуване на журналисти, бе удостоена и с приза „Социална отговорност“ заради изграждането на МБАЛ „Уни Хоспитал“.

Отличията бяха връчени на изпълнителния директор инж. Делчо Николов от министъра на енергетиката Теменужка Петкова, социалния министър Зорница Русинова и зам.-министъра на околната среда и водите Бойко Малинов. Награди „Безопасност и здраве при работа“ получиха също „Орика Мед“ и „Асарел-Ремонт“ООД, а „Орика Мед“ бе отличено и за най-добри производствени резултати при средните предприятия.
Националното честване на Деня на миньора по традиция се организира от Българска минно-геоложка камара с участието на Научно-техническия съюз по минно дело, геология и металургия и на миньорските синдикати към КНСБ и КТ „Подкрепа“. Тази година Минната камара чества и 25-годишния юбилей от своето създаване през 1991 г., когато сред инициаторите и учредителите на браншовата организация е ръководството на „Асарел-Медет“.
Асарел-Медет„През изминалите 25 години имах високата чест и голямата отговорност да бъда председател на Българска минно-геоложка камара и по повод празника преди всичко благодаря на колегите от минерално-суровинната индустрия за гласуваното доверие и за реализираните общи проекти, с които отстояваме и ще продължим да отстояваме нашия девиз „Силни заедно“. Това подчерта в своя юбилеен доклад проф. д-р Лъчезар Цоцорков, който е председател на Минната камара от нейното основаване и е председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“.
„Равносметката ни показва, че от онези първи години досега винаги сме инициирали внедряването на международните стандарти и европейските добри практики в нашия бранш и сме съдействали на институциите със своя опит и експертиза за усъвършенстване на нормативната уредба в тази посока“, посочи още той.
„През 2016 г. голямото семейство на БМГК вече наброява 116 членове, които осигуряват повече от 90% от производството на отрасъла на база приходи и представляват всичките 8 подотрасъла на бранша. Но за мен най-големият ни успех е, че бяхме и продължаваме да сме единни. В това е нашата сила. Обективните и субективни трудности, които преодоляхме, не ни позволиха да забравим кои сме и откъде сме тръгнали. Напротив, станахме по-силни и по-единни!“, обобщи председателят на Минната камара по случай четвъртвековния юбилей. 
Той направи обстоен анализ за развитието на бранша през 2015 г., като подчерта, че спрямо 2014 г. общият добив на полезни изкопаеми у нас се е повишил с 12%, като при добива на метални полезни изкопаеми ръстът е 4%. Общата стойност на произведената продукция на промишлените предприятия от отрасъла обаче намалява в сравнение с предходната година заради спада на цените на металите на международните пазари. В този отрасъл производителността на труда е най-близка до тази в Европейския съюз, като е над 2,5 пъти по-висока от средната за другите индустриални отрасли в страната, подчертаха още от Българска минно-геоложка камара.

Асарел-Медет

Асарел-Медет
Тази страница е видяна: 841

 Публикувано от: pamedia на събота 20 август 2016 - 11:00:51

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
„Асарел-Медет” АД посрещна фирмения празник с четири браншови награди и в очакване на милиардна инвестиция
„Асарел-Медет”АД получи четири национални награди по повод Деня на миньора. В Панагюрище ще празнуват на 30 август
„Асарел-Медет” АД посрещна фирмения празник с две браншови награди и планирани инвестиции от 100 млн. лева
“Асарел-Медет“АД получи голямата награда за качество на КРИБ
„Асарел-Медет“ АД за трети път получи браншовата награда за социална отговорност
„Асарел-Медет“ АД получи купата „Развитие“ на церемонията „Футболист на годината“
„Асарел-Медет“ получи нова концесия на вече концесиониран терен
„Асарел-Медет” АД получи наградата „Социална инвестиция” в конкурса „Инвеститор на годината”
„Асарел-Медет” получи специалната награда на КРИБ за принос към българската икономика
„Асарел-Медет” получи наградата „Зелена инвестиция” в конкурса „Инвеститор на годината 2011”

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5298 сек., 0.4478 от тях за заявки.