pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Славчо Николов от „Фондацията“: Феновете ни в Панагюрище ще чуят песни, обичани от поколения българи
pamedia , вторник 23 август 2016 - 14:52:07 // коментари: 0


Интервю със Славчо Николов от "Фондацията"

    Как се роди идеята за създаването на групата и защо избрахте името „Фондацията“?
Фондацията
Дони е идеологът, негова е идеята за създаването на „Фондацията”. Един ден той ни събра, разказа ни, че има идея за създаването на група, в която да участват музиканти от емблематични български групи и формации. Предложи и името „Фондацията”, което е по идея от поредицата на Айзък Азимов и така започна всичко.

Имате много концерти зад граница. Различава ли се публиката у нас и в чужбина?
Не много. Навсякъде нашата публика е от хора, които обичат хубавата българска музика и на концертите ни се събират  три поколения. В чужбина хората са малко по-носталгично настроени и реагират по-емоционално. Често се случва да видим сълзи в очите им, докато свирим.

      Кое е най-необичайното място, на което сте свирили?
     
      Изпълнявали сме на четири континента- Европа, Америка, Азия и Австралия, но необичайното  тепърва предстои. Имаме желанието да направим концерт в Антарктида, като част от околосветско турне.

      Мислите ли за албум с авторска музика на „Фондацията“?

      Вече имаме издаден албум на „Фондацията” със симфоничния оркестър на БНР, който се предлага заедно с книгата за Фондацията  от издателство „Сиела”. Останалото засега ще запазим в тайна.

      Какво да очакват феновете Ви в Панагюрище?

Най-доброто от нашия репертоар. Акустично изпълнение на емоционални балади и динамични песни, познати и обичани от поколения българи.Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 515Време за изпълнение: 0.3752 сек., 0.3330 от тях за заявки.