RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Сдружение с нестопанска цел в Пещера обединява усилията на общината, бизнеса и други НПО в изпълнението на общински дейности

ПещераЗаместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев връчи на кмета на община Пещера Николай Зайчев договор  за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по подмярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности” на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие” по Програмата за развитие на селските райони. Договорът е за изпълнение на дейности за създаване и регистрация на нови местни инициативни групи, обучения, информиране и популяризиране на подхода „Водено от общностите местно развитие”, както и разработване на стратегии за водено от общностите местно развитие.


„Отделя се сериозен бюджет, който е свързан с подготовката на тези стратегии, защото без качествена стратегия, разработена според нуждите на съответната община, по-трудно се създава качествен продукт", сподели по време на церемонията зам.-министър Грудев. Днес той връчи 35 договора, които обхващат общо 61 общини в България. В Пещера ще функционира Сдружение с нестопанска цел „МИГ- Пещера“, в което общината е член като публичен орган. Освен нея в МИГ-а влизат още читалище "Развитие" като неправителствена организация и фирми от града.

„Идеята е  МИГ-овете да управляват отделните мерки и проекти, като половината от техния бюджет е за общински дейности, а останалата част за частни бенефициенти“, поясни Васил Грудев.

 Заместник-министърът подчерта, че се дава възможност на МИГ-овете да разработят свои собствени специфични необходимости, за да бъдат най-близо до нуждите на местното население.

„Основните дейности, за които се кандидатства са общински дейности за дребномащабни инфраструктурни проекти, проекти на читалища, детски градини, училища и за закупуване на земеделска техника“, посочи зам.-министър Грудев.


Тази страница е видяна: 710

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 25 август 2016 - 11:36:15

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
ПОКАНА ОТ СДРУЖЕНИЕ С НЕСТОПАНСКА ЦЕЛ ''ЗАЕДНО ЗА ЛОЗЕН''
ММ Механикс ООД приключи изпълнението на основните дейности по проект „Повишаване на производствения потенциал на ММ Механикс ООД“
Арх. Христо Герасимов: В строителните дейности в общината определящо участие трябва да имат местните фирми
Сдружение „Човеколюбие” продължава мълчаливото присъствие пред сградата на Общината
„ВИНПРОМ ПЕЩЕРА” излезе от бизнеса със земеделски земи
Нов регистър ще обединява информацията за хората с увреждания в България
Бойка Маринска: Намаляваме административната тежест за юридическите лица с нестопанска цел
Тодор Попов: Един кмет трябва да обединява хората, не да ги разделя
В Пещера откриха обновената сграда на Общински детски комплекс
Безплатен тест на кръвната захар за граждани организира сдружение "Диабет" в ПещераТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5382 сек., 0.4578 от тях за заявки.