RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Гинче Караминова председателства първото заседание на новосъздадения Областен съвет за намаляване риска от бедствия

ПазарджикПод председателството на областния управител Гинче Караминова новосъздаденият Областен съвет за намаляване риска от бедствия проведе първото си заседание. 

„Поправките в Закона целят системата за защита да стане по-гъвкава и по-ефективна, като се акцентира върху превенцията и готовността на институциите, а не както досега – върху реагирането и възстановяването.  По-важно е да се взимат мерки преди да настъпят кризисните ситуации и да се планират превантивни мероприятия, които биха могли да сведат риска до минимум, отколкото да се справяме с последствията от тях ", каза по време на заседанието  Караминова.

Съгласно Закона за защита при бедствия, в състава на съвета влизат кметовете на общини, по един представител на общинския съвет от всяка община на територията на областта, директорите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, ОДМВР, териториалната дирекция на Държавна агенция „Национална сигурност”, Центърът за спешна медицинска помощ, ръководителите на териториалните звена на централната администрация на изпълнителната власт, юридически лица с нестопанска цел, и други, имащи отношение към намаляването на риска от бедствия.

Предвижда се разработването на програми и проекти за намаляване на риска от бедствия. Ще бъдат създадени системи за ранно предупреждение и ще се повишат способностите за реагиране при бедствия, като се обособят специални звена. Ще се провеждат специализирани обучения, които ще залегнат в програмите за предучилищно и училищно образование. Ще се повиши и информираността на населението за защита и поведение, и начините  за бърза и неотложна медицинска помощ при различните видове бедствия.

По време на заседението беше представена Програмата за партньорски проверки в областта на гражданската защита и управлението на риска от бедствия на ЕС.

Тази страница е видяна: 350

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 01 септември 2016 - 17:39:20

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Гинче Караминова ще е новият областен управител
С правителствено решение Гинче Караминова е назначена за в.и.д. областен управител на Пазарджик
Гинче Караминова поднесе приветствие на тържествената сесия на Общинския съвет в Пазарджик
Гинче Караминова e новият областен секретар на ГЕРБ - Пазарджик. Нови общински ръководители има в Пазарджик, Лесичово и Ракитово
По предложение на Бойка Маринска ще бъде организирана дискусия за намаляване риска при онлайн търговията
Намаляване броя на пожарите през 2018 г. спрямо предходната, отчетоха на заседанието на Областния щаб за защита при бедствия
Областният управител Стефан Мирев ще председателства заседанието на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район
Областният свиква заседание на щаба при бедствия заради снеготопенето
На извънредно заседание Областният щаб за защита при бедствия ще обсъжда състоянието на реките и язовирите
Първото редовно заседание на ОбС Пазарджик ще е на 24 ноемвриТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4818 сек., 0.4225 от тях за заявки.