RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Регионална програма за заетост обсъдиха в едноименната областна комисия

ПазарджикКомисията по заетостта към Областния съвет за развитие проведе заседание под председателството на областния управител Гинче Караминова, съобщиха от областната администрация.
На заседанието е била представена процедурата за изработване и оценка на проектни предложения и Регионална програма за заетост през 2016 година.
В заседанието са участвали директорите на петте „Бюра по труда” в областта, представители на общините, синдикатите и организации на работодатели. Общият финансов ресурс за страната е 7 млн. и 207 хил. лв, определените средства за област Пазарджик са 342 166 лв.

Основната цел на регионалните програми за заетост е повишаване на заетостта, намаляване на безработицата и повишаване качеството на работната сила в регионите. Те са насочени към безработни младежи до 29 г., с подгрупа до 25 г. младежи, които нито се обучават, нито са заети; безработни над 50-годишна възраст; безработни с ниска или нетърсена на пазара на труда професионална квалификация и недостиг на ключови компетентности, в т.ч. безработни с ниско образование (вкл. от ромски произход); хора с увреждания; продължително безработни лица; лица извън работната сила, желаещи да работят, в т.ч. обезкуражени лица.
Ще се осигури субсидирана заетост до 6 месеца на пълно или непълно работно време. Трудовото възнаграждение е 420 лв. при пълен работен ден или 2,50 лв. почасово. Крайният срок за изпълнение на дейностите е 31 март 2017 г. Работодатели могат да бъдат областните администрации и общините. Предложенията на общините ще бъдат оценявани по годишно равнище на безработицата в съответната община, средногодишен брой на регистрираните безработни и потребност на работодателя от работна сила.
Общините в срок до 20 септември 2016 година ще представят своите предложения, които експертната комисия, назначена от областния управител, ще оцени по приетата днес методика. Класираните предложения ще бъдат включени в Регионалната програма за заетост на Област Пазарджик за 2016 година, която Комисията по заетостта ще утвърди на свое заседание на 28 септември 2016. Утвърдената от Комисията по заетостта програма ще бъде внесена в МТСП до 30 септември 2016.

Тази страница е видяна: 616

 Публикувано от: pamedia на вторник 13 септември 2016 - 17:59:21

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Европейските възможности пред българските региони обсъдиха младежи от ГЕРБ на регионална академия във Велинград
Областна комисия „Военни паметници“ отчете дейността си за 2018г.
Областна комисия ще обсъжда мерки срещу треската Денгу и Чикунгуня
Държавният план-прием в училищата в региона е одобрен от Областната комисия по заетост
Да се постави православен кръст на връх Велийца, както и да се изгради паметен знак на военните кореспонденти, предлага работна група към областна комисия
15 нови работни места в Общината по програма за заетост
За 6 месеца ще бъдат назначени 132-ма по Регионалната програма за заетост и обучение
До 21 октомври се кандидатства с проекти по програма “От социални помощи към осигуряване на заетост
Бюрото по труда открива прием на заявки от работодатели по Програма за обучение и заетост
По Регионалната програма за заетост в област Пазарджик ще бъдат разкрити 102 работни места

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5273 сек., 0.4439 от тях за заявки.