RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Новият обществен посредник на Пазарджик символично откри приемната си за граждани

ПазарджикНовоизбраният омбудсман на община Пазарджик Георги Шопов символично откри приемната си за граждани, която като локация е на старото си място.
Разбира се, не е най-важно какво е обзавеждането и какъв е цветът на стените - по-важно е какво ще се решава тук, уточни в началото на приветствието си Шопов . На церемонията присъстваха  представителите на институциите на местното самоуправление - кметът Тодор Попов, председателят на ОбС - Пазарджик Хари Хараламбиев, председателите на групи в местния парламент,  областният управител Гинче Караминова, както и ръководителите и представители на т.н. нар. "силови" звена на държавната власт -  правоохранителните и правораздавателни институции на територията на областта.

В словото си Георги Шопов очерта основните насоки на бъдещата си работа. Според него  не може да има малки и големи случаи.  Той увери, че  всеки един  ще бъде подложен на внимателно проучване и ще се направи всичко възможно да се стигне до едни приемливи и законови решения.
На второ място - основната задача на омбудсмана е да защитава законните права и свободи на гражданите, същевременно, аз ще направя всичко възможно да запазя, поддържам и утвърждавам авторитета на органите на местно самоуправление и на държавната администрация, декларира омбудсманът.
Той  заяви още, че няма да реагира само когато бъде сезиран официално с жалби, но ще следи и обществените процеси, това, което се случва в общината, тъй като според него  по-важна е превенцията.

Кметът на Пазарджик Тодор Попов изрази увереността си, че бившият председател на Окръжния съд ще се справи с предизвикателствата, които поставя институцията "местен обществен посредник".
И нещо друго, трябва да ценим хората си, които са допринесли, които са добавили обществен продукт с работата, знанията и възможностите си през годините, отбеляза Попов. Пожелавайки много здраве и успехи, той не пропусна да припомни, че Георги Шопов е бил първият му работодател.

Областният управител Гинче Караминова увери омбудсмана, че винаги може да разчита на съдействието на Областна администрация и също му пожела много здраве и много успехи, като каза още: "Аз съм абсолютно сигурна, че той ще работи за преодоляване на различията между гражданите и институциите, разбира се, позовавайки се на законите на правовата държава.  Също съм убедена, че ще работи за повишаване качеството на демокрацията у нас".

Новият омбудсман бе поздравен и от останалите представителри на местни и държавни институции. Бившият обществен посредник Иван Димитров му предаде ключа на приемната, пожелавайки успех и в рамките на приемствеността да съхрани и развие постигнатото до сега.  Тази страница е видяна: 361

 Публикувано от: pamedia на понеделник 19 септември 2016 - 15:15:15

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Бойка Маринска: Във всяка по-голяма община в страната трябва да има обществен посредник
Новият областен с първа приемна за граждани
До 2018 г е продължен проектът на Община Пазарджик за приемната грижа
65-годишен хасковлия е задържан в Пазарджик като посредник на телефонен измамник
Ще има нов конкурс за обществен превозвач. На 8 април Пазарджик няма да остане без автобуси
На 6 януари 2015 г Община Пазарджик ще избира обществен превозвач за градските линии
Цветан Цветанов идва в Пазарджик за участие в кръгла маса - дискусия „Обществен ред, правосъдие и сигурност“
Задържан е посредник на телефонни измамници
Задържан е посредник на телефонни терористи
Младежите от БЧК с втора кампания за популяризиране на приемната грижа

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.9263 сек., 0.8455 от тях за заявки.