RSS емисии

    


 
 Мобилна версия
banner19_2.jpg
Бойка Маринска

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
gerb_pa_media_350x75.jpg
Приеха Община Панагюрище във ВиК асоциацията

ПазарджикНа извънредно общо събрание на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „ВиК – в ликвидация” Пазарджик, община Панагюрище беше приета единодушно за член на Асоциацията. Областният управител Гинче Караминова председателства днешното събрание, на което присъстваха зам. кметовете на общините Пазарджик и Лесичово – Петър Петров и Кирил Гелеменов, представител на община Септември, управителят на ВиК Пазарджик – инж. Атанас Узунов и кметът на община Панагюрище Никола Белишки. 
С Решение от 28 юни Общински съвет Панагюрище даде съгласие за присъединяване на общината към Асоциацията по ВиК.  До започване на действията по стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията, както и предоставяне на ВиК услуги на потребителите на територията на община Панагюрище от “Водоснабдяване и канализация – в ликвидация“ ЕООД Пазарджик, същите ще продължават да се извършват от действащия ВиК оператор- „ВиК-П“ ЕООД Панагюрище.
Съгласно Закона за водите, границите на обособената територия могат да се променят в зависимост от присъединяването или отпадането на общини от нея. Решенията за промяна на границите на обособената територия се приемат от общото събрание на асоциацията по В и К с единодушие. След подписване на Договора между Асоциацията и ВиК Пазарджик /по реда на Закона за водите – чл.198/, община Панагюрище ще стане пълноправен член на действащата Асоциация, което ще разшири териториалния обхват на обособената територия в област Пазарджик.
    Обединението във ВиК сектора е условие от ЕС и правителството, тези които не са част от реформата и консолидацията няма да може да получават подкрепа. В област Пазарджик има 9 общински ВиК дружества, които на този етап работят самостоятелно, за да получават средства за инвестиции на водната инфраструктура, те трябва да бъдат консолидирани във ВиК Асоциацията. Новото в този програмен период е, че бенефициенти няма да бъдат общините по ОП „Околна среда”, а операторите, които ще носят отговорност за реализация на проектите.

Тази страница е видяна: 303

 Публикувано от: pamedia на вторник 27 септември 2016 - 16:52:19

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Вик Асоциацията се разширява - след Панагюрище се присъедини и Стрелча
След Панагюрище и Стрелча се очаква да се присъедини към Асоциацията по ВиК в област Пазарджик
Община Стрелча е шестият член на Асоциацията по ВиК в област Пазарджик
В ГЕРБ-Пазарджик приеха нови членове
Единодушно съветниците приеха зоните за въздействие
По искане на Илияна Йотова евродепутатите приеха мерки и за бежанския поток към Балканите
Общинските съветници на Велинград приеха декларация срещу добива на волфрам, призовават и колегите си от Западни Родопи
Всичките 32 снегорина за община Панагюрище са на пътя
Община Панагюрище опесъчава всички улици
Община Панагюрище ще награди 170 талантливи децаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5840 сек., 0.5035 от тях за заявки.