RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Отбори на училища от Пазарджик и Панагюрище представиха Областта на национални състезания

Бургас    Отборът на пазарджишката математическа гимназия „Константин Величков” се класира на призовото второ място на ХІV Национално ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”. В надпреварата в Морската градина на Бургас участваха отбори от всички 28 области в страната
    Състезанието включва теоретична и практическа част с учебни центрове „Защита при бедствия”, „Защита при промишлени аварии, радиоактивно замърсяване, химическо замърсяване и при наличие на биологични агенти”, „Пожарна безопасност” и „Първа помощ”.

    Павел Влахов, Гергана Бангеева, Денислав Кантарджиев и Александра Илиева се представиха чудесно, показвайки знания и умения, които им отредиха второто място в крайното класиране. За представянето си те получиха купа, медали, грамоти и предметни награди от организаторите.

     Отборът бе подготвен  от инсп. инж. Харалан Генов от РД ПБЗН Пазарджик със съдействието на Областния съвет на БЧК Пазарджик и с дейното участие на ръководителя на отбора Величка Милева, преподавател в МГ „Константин Величков”.     Община Пазарджик осигури разходите по пътуването на отбора .

Достойно се представи и отборът на СОУ „Нешо Бончев” - Панагюрище на  провелите се в курортен комплекс „Албена”  Седемнадесети републикански състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”.

    Младите огнеборци се класираха осми на дисциплината „400 метра щафетно бягане с препятствия” и на 22-ро място при дисциплината „Бойно разгръщане на състезателна пътека”.
    В състезанията участваха отбори от всички 28 области в страната.
    Пътуването на отбора беше осигурено от „Асарел Медет” АД .

Състезанието се организира от ГДПБЗН- МВР, Българската федерация по пожароприложен спорт, Министерството на младежта и спорта и Министерството на образованието и науката.


Тази страница е видяна: 534

 Публикувано от: pamedia на петък 07 октомври 2016 - 13:21:54

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
19 средни училища от областта участват в Областните състезания по военно-спортни дисциплини, награждаването ще е пред паметника на 27-ми Чепински полк
Отборите на ПГМЕТ по Асемблиране на PC и по Електротехника спечелиха две втори места в национални състезания
Успехи на възпитаниците на Механото в две национални състезания по приложна електроника и за автомонтьори и водачи на МПС
В 11 училища от областта не са изпълнени предписанията на РЗИ Пазарджик
Възпитаници на ПГСА, преподаватели и специалисти представиха специалностите и придобитите умения в гимназията пред по-малки ученици от шест пазарджишки училища
„Асарел-Медет”АД получи четири национални награди по повод Деня на миньора. В Панагюрище ще празнуват на 30 август
Минната камара и „Асарел-Медет“АД представиха в Панагюрище модела за професионална подготовка на кадри
В акцията „Да изчистим България“ се включиха 82 училища от областта
Шест училища в областта ще внедряват методиката РЕМЕЛКА
Заявленията за кандидатстване след 7 се подават от днес в три училища в областтаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5700 сек., 0.5104 от тях за заявки.