pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Санкции за над 13 хиляди лева са наложени за тютюнопушене
pamedia , петък 14 октомври 2016 - 11:49:34 // коментари: 0


Пепелник, Здравните инспектори от РЗИ извършиха проверки в 3125 обекта на територията на област Пазарджик за периода януари-септември във връзка със забраната за тютюнопушене в закрити обществени места и в някои открити обществени места, по смисъла на чл. 56 а от Закона за здравето.

Проверявани са обекти за хранене и развлечения, детски и учебни заведения, лечебни и здравни заведения, закрити обекти с обществено предназначение, в т.ч. бръснарски, фризьорски и козметични салони, фитнес зали, хотели и мотели СПА центрове, площадки за игра, плувни басейни, транспортни средства и др.

Част от проверките, в това число и нощни, са извършени със съдействието на служители от ОД МВР, по постановление на Окръжна прокуратура.

За констатирани нарушения са съставени 23 акта и са издадени 19 наказателни постановления, от които  14 на физически лица, 3 на  еднолични търговци и 2 на юридически лица.

С проверки на място е реагирано на постъпилите 9 сигнала и жалби в РЗИ за нерегламентирано тютюнопушене през 2016 г., от които 7 касаят обекти за хранене и развлечения и 2 - други обществени места.  Два от сигналите са основателни, нарушителите са санкционирани.

С началото на есенно-зимния сезон контролът по спазване на забраната на тютюнопушенето в закрити обществени места ще бъде засилен, ангажират се от РЗИ.


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 655Време за изпълнение: 0.1508 сек., 0.1198 от тях за заявки.