RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
В Деня на отворени врати ученици се запознаха с дейността на Административния съд

ПазарджикИнформационна кампания „Ден на отворените врати“ под надслов „Аз си знам правата“ организира Административен съд – Пазарджик. Инициативата бе с цел популяризиране дейността на съда и изграждане на правна култура у децата.
Най-емоционалният акцент през този ден бе посещението на учениците от VІ „а“ клас на ОУ „проф. Иван Батаклиев“. Учениците бяха подготвили информационни табла с правата и задълженията на децата и електронна презентация на същата тема, като демонстрираха много знания и отлични презентационни умения. Лекция за правата на децата изнесе председателят на съда Мариана Шотева, която им разказа и за първата в България специализирана стая за изслушване на непълнолетни участници в правни процедури, известна като „Синя стая”. Голям интерес предизвика демонстрацията на пропускателния режим в съда, извършена от служители от Областно звено „Охрана – Пазарджик“.
Специално за инициативата от Висшия съдебен съвет бе изпратен като подарък за децата диск с видеофилм „Защо искам да стана магистрат“.
Всеки посетител в Деня на отворените врати можеше да проследи на информационните монитори видеоматериали „Третата власт отвътре - 10 информационни рубрики“ на ВСС.
Събитието уважиха областният управител Гинче Караминова, заместник областният управител Стефан Мирев, омбудсманът на Община Пазарджик Георги Шопов, директорът на Комплекса за социални услуги за деца и семейства - гр. Пазарджик, прокурор от Окръжна прокуратура – Пазарджик и началникът на Областно звено „Охрана – Пазарджик“.
Поздравителен адрес за Деня на отворени врати и картина със символа на град Пазарджик бе изпратен от кмета на община Пазарджик.   Тази страница е видяна: 755

 Публикувано от: pamedia на петък 14 октомври 2016 - 16:47:56

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Държавен архив – Пазарджик ще представи книгата «Пророци на България и на Армения» в Деня на отворени врати - 10 октомври
Ученици бяха сред първите посетители на Архива в Деня на отворените врати
Магистрати от Административния съд запознаха учениците от Х "в" клас на МГ „К. Величков“ с основния закон на страната
Ден на отворени врати във ВТУ
С работата на полицаите се запознаха ученици от ПГИМ
Ден на отворени врати в Архива за 65-та годишнина
Ден на отворени врати в белодробната болница
Дни на отворени врати в Медицински комплекс „Хигия”
Утре в съда ще бъде Ден на отворени врати
С възможностите за бъдеща професионална реализация в здравеопазването се запознаха ученици от панагюрските гимназииТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.9029 сек., 0.8206 от тях за заявки.