pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Заради неразрешен отрицателен вот съветниците от АБВ сигнализират областния управител на Пазарджик
pamedia , сряда 02 ноември 2016 - 16:17:17 // коментари: 0


Атанас Шопов, АБВ ще сигнализира областния управител на Пазарджик за отнетото им право на отрицателен вот по време на заседанието на ОбС-Пазарджик по точката за възлагане на управлението на социалната услуга "Домашен социален патронаж" на външен доставчик. Това съобщи на пресконференция общинският съветник от АБВ Атанас Шопов.
Пред медиите той изложи мотивите на АБВ против решението - липсва проектодоговор с външния доставчик, в който да бъдат заложени конкретни цени, на които ще се извършва услугата, липсва ангажимент към потребителите на тази социална услуга по отношение запазване на цените за целия период на възлагането от 10 години. От АБВ се опасяват, че вместо услугата да запази социалния си характер, тя ще се превърне в бизнес и в крайна сметка ще поскъпне.
В момента от услугите на Домашен социален патронаж - Пазарджик се ползват 586 потребители от града и селата Черногорово, Огняново, Црънча.
Това не е първата социална услуга, която се предоставя на външен доставчик - повечето социални услуги в Община Пазарджик се управляват от външен доставчик, а мотивите и тази да бъде предоставена са икономически - да се намалят разходите за дейността. 


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 896Време за изпълнение: 0.5121 сек., 0.4388 от тях за заявки.