RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Близо 15 % от проверените търговски обекти в област Пазарджик се оказват нелегални

ДрехиАкцент на работата на Областната дирекция на МВР в Пазарджик през последния месец са били икономическите престъпления. В проверките в търговски обекти в региона са участвалиосвен служители на Областната дирекция на МВР в Пазарджик, а също и служители на други държавни институции като НАП-Пловдив, ОД”Безопасност на храните”, РЗИ, Областната инспекция по труда, общинските администрации и др. Основната дейност е била възложена на структурите на полицейските управления в областта, както и на сектора „Противодействие на икономическата престъпност”.
От проверените над 850 обекта се оказа, че около 120 са незаконни, тоест функционират в разрез с всички изисквания за дейността на един легален търговски обект, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Това на практика означава, че близо 15% са били абсолютно незаконни. Проверките установяват липса на всякаква регистрация като юридическо лице или едноличен търговец, липса на касови апарати, липса на документи за произход на стоката, липса на трудови договори. Най-голям е делът на тези обекти в сивата икономика в пазарджишкия ромски квартал „Изток”. Извършва се нерегламентирана търговия с перилни препарати, парфюмерия и козметика, дрехи и текстилни изделия, стоки за бита, търговия с месо и още видове търговска дейност. Там, където са установени подобни случаи, са съставени необходимите документи и информацията се изпраща регулярно към другите държавни контролни органи, най- вече към НАП.
По време на полицейски операции сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР и полицейските управления в областта са установили и иззели в рамките на месец октомври общо 34 000 къса с цигари, 4037 литра високоградусов алкохол и около 120 килограма сух нарязан тютюн. В магазинната мрежа са засечени и иззети 525 кг. птиче месо и 94 кг. млечни продукти с неизяснен произход, както и 730 спортни облекла и аксесоари, носещи логото на известни търговски марки без тяхното разрешение и предлагани за продажба нелегално. 


Тази страница е видяна: 1490

 Публикувано от: pamedia на петък 04 ноември 2016 - 13:42:18

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Десетки претърсени домове и търговски обекти за цигари без банедрол в цялата област
Дестеки претърсени домове и търговски обекти за цигари без банедрол в цялата област
Вчера в цялата област са проверени десетки жилища, гаражи, търговски обекти и превозни средства за контрабандни стоки
Групи от съседни области обират магазини и търговски обекти, намаление на домовите кражби и на мпс, отчитат от ОД МВР Пазарджик
Няма да се запечатват търговски обекти за нарушения
Масирани съвместни проверки на търговски обекти от ОДМВР, НАП, РЗИ и ОИТ
Десетки проверки в търговски обекти и жилища за контрабандни цигари
Задържан е сериен крадец на стока и пари от търговски обекти
Наредба задължава собствениците на търговски обекти да поддържат тротоарите
И по празниците са проверени множество жилища и търговски обекти за контрабандни цигариТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.6204 сек., 0.5353 от тях за заявки.