RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
За носене на бурки глоби ще се налагат вече и на подбудителите и допустителите и според Наредбата на Община Пазарджик

ПазарджикОт днес тече десетдневният срок, след  който ще влязат в сила измененията и допълненията в Наредбата за обществения ред  в община Пазарджик, гласувани на последното заседание на местния парламент. Тогава съветниците  отхвърлиха предложението на кмета,  поради наличието на вече приет закон, уреждащ материята за цялата страна,  да отпаднат текстовете в Наредбата,  регламентиращи забраната за  носенето на обществени места на облекло и/или аксесоари, които прикриват  лицето и пречат за идентификация или разпознаване на лицата от граждани, органи на реда или технически средства.
Тодор Попов се съгласие с настояването на съветниците и уеднаквяването на текста на Наредбата с текста на Закона.

По предложение на съветника Благо Петров бе прието измение на чл. 69 "а", с което се определяше единствено размера на наказанието за нарушение на забраната -  глоба в размер на 300 лева, а при повторно и всяко следващо нарушение - санкция  в размер на 1000 лева.

Точният текст на публикуваното днес  на сайта на Общински съвет - Пазарджик изменение и допълнение гласи: "За нарушение по чл. 2, т. 43 се налага глоба в размер на 200 лева, а при повторно и всяко следващо нарушение санкцията е  в размер на 1500 лева. Ако нарушителите са длъжностни лица, наказанието е глоба в размер на 500 лева за първо нарушение, глоба в размер на 2000 лева за всяко следващо нарушение. Наказанието се налага и на подбудителите и допустителите. Актовете за установяване на нарушенията се съставят от органите на МВР. Наказателните постановления се издават от министъра на вътрешните работи или упълномощени от него длъжностни лица."

Така контролът и налагането на наказанията се прехвърля изцяло върху органите на МВР. Въвежда се допълнително на наказание да подлежат и  подбудителите и допустителите. Коригиран вече е  и размерът на глобите. Все неща, уредени в Закона и повторени в Наредбата.


Тази страница е видяна: 1554

 Публикувано от: pamedia на понеделник 07 ноември 2016 - 17:05:37

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Осем акта за носене на бурки в Пазарджик
Първите коледари вече влязоха в Община Пазарджик
Община Пазарджик и Полицейското управление вече работят по споразумение
Автоматични филтри ще ни налагат цензура в интернет
Община Пазарджик: Валежите забавиха обработката срещу гъсеници. Вече са обработени 250 дървета
Съветниците от НФСБ-НС искат пълна забрана за носенето на бурки
Отменят забраната за бурките в Наредбата на Пазарджик
Проф. Михаил Неделчев: Очевидно спомоществувателството на Община Пазарджик вече е политика, но това задължава повече авторите
В съда вече функционира център за обслужване на граждани. Община Пазарджик предостави безвъзмездно разрешение за строеж на нова сграда
Общинският съвет в Пазарджик днес приема Наредбата за отглеждане на животниТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4975 сек., 0.4160 от тях за заявки.