RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Областният управител върна за ново обсъждане решения на общинските съвети в Пазарджик и Ракитово

Гинче Караминова, Областният управител на Пазарджик Гинче Караминова върна за ново обсъждане Решение №211 на общински съвет Пазарджик относно възлагане управлението на социалната услуга „Домашен социален патронаж“ на външен доставчик. В приетото решение е определен максимален месечен размер на разходите на един потребител на социалната услуга в размер на 109.58 лв., но липсват данни дали това е реалната издръжка на едно лице, ползващо социалната услуга „Домашен социален патронаж“, както изрично е записано в чл. 86, ал.2 от Закона за местните данъци и такси/ЗМДТ/.
Решението е в противоречие и с чл.92 от ЗМДТ, където е посочено, че доставчикът на социалната услуга се задължава да начисли, събере и внесе в общинския бюджет таксите заплащани от потребителя до 25- число на месеца, следващ месеца, за който се дължат. Мотивите за връщането от областния управител на посоченото решение са по отношение на неговата законосъобразност. В жалбата на група общински съветници, с която сезират областния управител за същото решение, са посочени мотиви, касаещи по-скоро неговата целесъобразност, уточниха от Областната администрация в Пазарджик.
Гинче Караминова върна и решение №278 на общински съвет Ракитово относно разпореждане с общинско имущество – продажба чрез публично оповестен неприсъствен конкурс на имоти частна общинска собственост. От решението и приложените към него материали е видно, че в имотите - общинска собственост, предмет на продажба чрез публично оповестен конкурс, съществуват сгради, които са собственост на „БТК“ АД по силата на нотариален акт, което е в противоречие с чл. 35, ал. 3 от Закона за общинската собственост /ЗОбС/. Процедурата изисква продажбата да се извърши от кмета на общината без търг или конкурс на собственика на законно построените в имота сгради.
Върнатите за ново обсъждане решения не влизат в сила и предстои да бъдат преразгледани от общинските съвети на Пазарджик и Ракитово. 


Тази страница е видяна: 928

 Публикувано от: pamedia на вторник 15 ноември 2016 - 17:51:32

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Областният управител върна за ново обсъждане незаконосъобразни решения на общинските съвети в Септември и Ракитово
Областният управител върна за ново обсъждане решения на общинските съвети в Белово, Батак, Септември, Панагюрище и Сърница
Пет решения на Общински съвети върна областният управител
Областният управител на Пазарджик върна за ново обсъждане решенията за сметката за отпадъците и общинската стратегия за социалните услуги
Решения за атракционно влакче в Сърница и ПУП в Ракитово спря областният управител
Областният върна 14 решения на ОбС Септември
Областният върна за ново разглеждане решение на беловските съветници за преобразуване на собственост
Денонощно дежурство на общинските съвети за сигурност и постоянно наблюдение на реките и язовирите разпореди областният
На първата си пресконференция областният управител ще съобщи за върнати решения на ОбС
Задържан е бракониерът от Ракитово и още един, за когото областният управител сигнализира прокуратураТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5783 сек., 0.4965 от тях за заявки.