RSS емисии

    


 
 Мобилна версия
Времето в Пазарджик, сега и утре
Find more about Weather in Пазарджик, BU
Прогноза за следващите дни

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Фондация на Сдружението на предприемачите ще подпомага талантливи деца от Пазарджик

Фондация ПазарджикФондация, учредена от Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик, ще подпомага талантливи деца. На пресконференция в БТА председателите на Фондация "Надеждата на Пазарджик" Иван Неделчев и на Сдружението на предприемачите - Евтим Янев, обявиха целите, условията и критериите за кандидатстване пред Фондацията.

"Идеята за фондацията се роди непосредствено след финализирането на проекта ни за изграждане на паметник в Пазарджик на големия държавник и финансист Атанас Буров", заяви Иван Неделчев. Той съобщи още, че Фондацията е преминала всички процедури по регистрации, включително и в регистъра на правосъдното министерство за сдружения в обществена полза. Нейните цели са да насърчава и подпомага развитието на талантливи деца от Община Пазарджик, както и изявите им, като съдейства за получаването на образование, знания, умения и култура у подрастващото поколение, подпомага обучението, специализацията, квалификацията и преквалификацията на млади хора с изявени способности в областта на науката и културата.
Основните критерии за финансово подпомагане на талантливи деца са кандидатите да са български граждани, жители на община Пазарджик, учащи се /ученици редовна форма на обучение/, не по-възрастни от 25 години, отличени на регионални и национални състезания, класирани за международни конкурси, олимпиади, пленери  и състезания и да имат успех от последния учебен срок/ семестър не по-малък от много добър 5.00. "Държим на успеха, искаме да подпомагаме наистина умни деца", заяви Евтим Янев. Той оповести и финансовите възможности на Фондацията: "Сдружението има възможност да акумулира годишно около 4-5 хиляди лева от дарения от нашите членове и допълнително до 3 хиляди лева от други дарения. Считам, че това не е малко, така че да стимулира деца, които имат нужда и отговарят на съответните критерии".
Може да се кандидатства както индивидуално, така и колективно - финансовата помощ е съответно до 500 и до 2000 лв. Няма ограничения в каква сфера на образованието или спорта ще са постиженията на кандидатите. Важното е да имат нужния успех, да имат постижения на регионално и национално ниво и да са класирани за участие на международно ниво. Управителният съвет на Фондацията, който е от 7 члена, ще се събира на всеки три месеца, за да разгледа заявленията на кандидатите, а при необходимост - и по-често. От кандидатите се изисква да подадат мотивационно заявление, документи, удостоверяващи възрастта им, успеха им в училище, както и  сертификати, грамоти или други отличия за участие в регионални, национални и международни конкурси, олимпиади, пленери и състезания. Документите се подават на имейла на Сдружението на предприемачите - schpr©abv.bg, а повече подробности за кандидатстването може да намерите на сайта на Сдружението - в рубриката за Фондацията. 


Тази страница е видяна: 1180

 Публикувано от: pamedia на понеделник 21 ноември 2016 - 14:03:14

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Девет талантливи деца получиха финансови стимули от Фондация "Надеждата на Пазарджик"
Сдружението на предприемачите учреди Фонд за подпомагане на надарени деца/видео/
БСК награди Сдружението на предприемачите в Пазарджик
Паметник на Атанас Буров ще издигне Сдружението на предприемачите в Пазарджик
Сдружението на предприемачите в Пазарджик изпрати с тир помощи за Мизия /видео/
Предприемач на годината и три други бизнес награди връчи Сдружението на предприемачите в Пазарджик
Евтим Янев е новият председател на Сдружението на предприемачите
Нишан Бъздигян е новият председател на Сдружението на предприемачите
Сдружението на предприемачите обяви подкрепата си за Найден Шопов
Сдружението на предприемачите предлага разширение на Зоните за въздействиеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.1536 сек., 0.1190 от тях за заявки.