RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
За ремонт на базата на медицинския колеж в Пазарджик и възстановяване пътя с. Сестримо – ВЕЦ Сестримо ще настоява областният управител на Пазарджик

На 1 и 2 декември се провежда поредното заседание на Регионалния съвет за развитие /РСР/ на Южен централен район /ЮЦР/ под председателството на областния управител на Пловдив Здравко Димитров. На форума присъстват представители на министерства, областните управители на областите от Южен централен район, кметове и представители на общините от района, представители на синдикални и браншови организации, на ВУЗ и представители на НПО. Областният управител на Пазарджик Гинче Караминова предлага с решения на РСР на ЮЦР, да бъдат подкрепени исканията й до компетентните органи по два важни въпроса касаещи област Пазарджик:
- За осигуряване на финансови средства на Медицински университет Пловдив от националния бюджет и/или от други финансови източници за ремонт на база за изнесено обучение по специалностите „Медицинска сестра”, „Акушерка” и „Рехабилитатор” в гр.Пазарджик представляваща имот публична държавна собственост в гр.Пазарджик, ул. Неофит Бозвели” №29. Въпреки, че имотът ведно със сградите в него, са в сравнително добро състояние, за да започне да функционира като база за изнесеното обучение е необходимо да бъде направен ремонт. За тази цел Медицинския университет Пловдив има предвидени средства, които обаче са недостатъчни.

- Възстановяването и укрепването на разрушения, вследствие обилни валежи, участък от общински път с.Сестримо – ВЕЦ Сестримо, община Белово. Общинският път да бъде предвиден за финансиране от Републиканския бюджет и/или по ОП 2014-2020 г. Към момента средства не са отпуснати. Някои дейности по разчистване на участъци от улици в с.Сестримо са извършени със средства на общината и кметството.Все още достъпът до ВЕЦ Сестримо е затруднен, а това е обект от стратегичаско значение и е част от националната енергийна система.


По време на заседанието ще бъде представена и обсъдена Последваща оценка на Националната стратегия за регионално развитие на Република България за периода 2005 – 2015 г. Експерти от МРРБ ще запознаят членовете на съвета със задълженията на областните управители по отношение на процедурите, свързани с реализацията на Националната програма за саниране на многофамилни жилищни сгради. Представители на управляващите органи на оперативните програми ще докладват актуална информация, относно активните и предстоящи схеми по оперативните програми, съфинансирани от фондовете на ЕС за периода 2014-2020 г. и въздействието им върху социално-икономическото развитие на ЮЦР.


Тази страница е видяна: 862

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 01 декември 2016 - 14:21:57

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Жителите на Стрелча поискаха ремонт на пътя до Пазарджик, областният ще настоява пред АПИ
Празникът на Сестримо. Областният управител Гинче Караминова и евродепутатът Андрей Новаков бяха сред гостите на тържеството
Областният управител настоява за спешна профилактика на пречиствателните съоръжения на фирмите в Пазарджик
Тази нощ пиян шофьор от Сестримо се озова в канал край пътя
Областният управител Стефан Мирев иска стационарна камера на пътя Пазарджик-Пловдив
През уикенда къща изгоря в Сестримо, друга се запали в Пазарджик, горя и "Опел"
Две маси за тенис откраднал 20-годишен от Сестримо
В Сестримо 52-годишна блъсна друга жена
Правителството даде петте сгради на Медицинския колеж на СУ "Д-р Петър Берон"
18 годишен открадна 15 лева на стотинки от читалището в СестримоТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5053 сек., 0.4240 от тях за заявки.