RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
По-малко загинали, но повече ранени при пътни произшествия

Пазарджик, Намаляване на загиналите при пътно-транспортни произшествия в областта сочи анализът на пътно-транспортния травматизъм през тази година. Данните бяха изнесени по време на заседанието на Областната комисия за безопасност на движението по пътищата под председателството на зам. областният управител Стефан Мирев.

Загиналите при катастрофи от началото на годината са с 10 по-малко от тези през миналата, но ранените са повече. Общо 21 загинали до днес (31 за същия период на 2015 г.). Пострадалите обаче са повече. През тази година те са 310, а в предходния отчетен период 258. Катастрофите в областта през годината са 1090 (1061 м.г.).
По отношение катастрофите негативната статистика водят общините Пазарджик (620) и Септември (158). С най-малко произшествия  са общините Лесичово, Септември (по 6) и Стрелча (8). Голяма част от инцидентите са в резултат на висока скорост. Особена тревога буди и фактът, че все повече водачи си позволяват да сядат зад волана след употреба на алкохол (над 160 повече в сравнение с 2015 г.) или без свидетелство за правоуправление (над 310 повече в сравнение с 2015 г.). Данните бяха представени от началника на сектор „Пътна полиция“ при ОД МВР – Пазарджик, гл. инспектор Тодор Тодоров.
Главният секретар на областна администрация Пазарджик Светлан Карталов представи пред членовете на комисията Стратегията за намаляване на жертвите по пътищата на област Пазарджик 2017 – 2020 г. Основите акценти в документа са свързани с предприемането на адекватни и строги мерки за намаляване с 20% на жертвите от ПТП на територията на областта. Карталов отчете обаче, че предишната стратегия не е постигнала своите цели.
На заседанието присъства и председателят на Управителния съвет на Българска браншова асоциация „Пътна безопасност” – Николай Иванов. Той предложи за член на Областната комисия за безопасност на движението по пътищата да бъде приет инж. Петко Табаков, който е член на Контролния съвет на асоциацията е много добър одитор по пътна безопасност в страната. Браншовата организация има 100 членове, които са представители на различни фирми, чиято дейност е ориентирана към маркирането на пътищата и обезопасителните системи.
Гости на днешното заседание бяха и група ученици от гимназия „Ив. Аксаков”, които се обучават по направление – Гражданско образование, институционални знания и култура.

 


Тази страница е видяна: 685

 Публикувано от: pamedia на вторник 20 декември 2016 - 16:27:31

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
В Стрелча отбелязаха Световния ден за възпоменание на жертвите, загинали при пътно- транспортни произшествия
Повече ПТП с повече загинали за 9-месечието. Има проекти за ремонти на пътищата Пазарджик-Пловдив и Велинград-Сърница
Двама са загинали вчера при катастрофи, други четирима са ранени
По-малко произшествия на пътя, отчетоха пътните полицаи
Катастрофите са по-малко, но загиналите и ранените – повече
Лицата на Пазарджик
„По-малко електронно общуване, повече „живи „ срещи!”
По-малко кражби, но повече грабежи са станали през 2015 в областта
Малко свободни работни места за висшисти и все повече за средно и по-ниско образование
По-малко жилищни сгради с повече жилища - през първото тримесечие на годината
Малко повече от два месеца до задължителната смяна на софтуера за управление на продажбите и касовите апаратиТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4582 сек., 0.3781 от тях за заявки.