RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Добро изпълнение на данъчните приходи и неизпълнение на продажбите бележат бюджет 2016 година

obs291215.jpgОще на актуализацията в средата на годината се очерта тенденция на много добро изпълнението на данъчните приходи. Тя беше продължена и през второто полугодие. Община Пазарджик има неизпълнение в частта от продажба на земя, отстъпено право на строеж и продажба на сгради, но доброто изпълнение на данъчните приходи доведе до положителния знак на бюджета за 2016 година. Това заяви пред общинските съветници директорът на дирекция "Финанси" в Община Пазарджик Георги Гайдаров.
Кметът на Пазарджик Тодор Попов благодари по време на заседанието на работещите в общинската данъчна администрация за добрите резултати и подчерта, че основната благодарност е за гражданите. "Администрацията само администрира приходите, а те идват от самите граждани. Всеки един от гражданите е бил коректен, затова и общината е добре", заяви Тодор Попов по време на дебатите за актуализацията на общинския бюджет.
Общината продължава да обслужва два банкови заема - по заема към ОББ има още две вноски за по около 2 милиона лева годишно, като този заем трябва да бъде изплатен до 2019 година; вторият заем е към Уникредит Булбанк, той е за мостово финансиране на проекти и по него годишно усвоява около 3,5 милиона лева, като това е и сумата, която се възстановява, обясни Тодор Попов. В изказването си той подчерта, че общината е в добро финансово състояние, винаги е била в такова и ще продължи да бъде така.
Тази година общината е ползвала трансфери от държавни към общински дейности в размер на малко над 2 милиона лева. Тези пари се възстановяват обратно на държавните дейности.
По време на дебатите по бюджета беше изяснено, че закупените 13 компютъра на стойност 28 хиляди лева са по-скъпи, тъй като част от тях обслужват дирекция "Архитектура", а спецификата на софтуера там изисква по-мощни конфигурации.
Съветниците не приеха предложението на колегата си Благо Петров за създаване на комисия, която да анкетира жителите на три села от общината колко пъти седмично минават сметопочистващите коли. Кметът Тодор Попов коментира, че това съвсем не е работа на съветниците, а контролът е ангажимент на кметовете на села.
Актуализацията на бюджета беше приета с гласовете на 23 съветници, 5 бяха против, а четирима се въздържаха. 


Тази страница е видяна: 1062

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 29 декември 2016 - 13:02:05

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
70% от данъчните и 30% от всички бюджетни приходи на Община Панагюрище се формират от минната промишленост
На близо 90% е изпълнението на плана за приходи от данък МПС, а средното годишно изпълнение е 75%. Сумата надхвърля 10 милиона лева
Кметът прогнозира преизпълнение на данъчните приходи, те към 31 август са с близо 1,5 млн. лв. повече спрямо същия период на 2017 г.
С 11 милиона лева повече е бюджет 2016 на Община Пазарджик
В четвъртък от 12:00 часа е общественото обсъждане на проекта за бюджет на Община Пазарджик за 2020 година
Само на 1000 лв. разчита общинският бюджет от кучета - двойно по-малко от миналата година
Глобите за тютюнопушене през 2016 година са на обща стойност 23 000 лв.
Кметът на Пещера Николай Зайчев за отиващата си 2016 година
Рекордно ниска безработица в Пазарджик, за година е намаляла с още 1% и към края на 2016 г. е 5,2%
ИГА реализира проект „Готови за училище 2016-2017 г.” за трета поредна годинаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4954 сек., 0.4127 от тях за заявки.