RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
В Пазарджик не бързат с подаването на данъчните декларации, в страната са подадени 78

ПазарджикДо около 14 часа в офиса на НАП в Пазарджик все още  нямаше подадена годишна данъчна декларация по чл. 50 от ЗДДФЛ и чл.92 от ЗКПО, съобщи Светлана Щерева - Главен инспектор по приходите.

Първата данъчна декларация през 2017 г. в страната е подадена по интернет, 19 минути след полунощ на 1 януари. Общо подадените по интернет декларации за облагане на доходите от началото на годината до обяд на 3 януари са 78, като 49 от тях са подадени с ПИК – персоналния идентификационен код на НАП. До 12,00 ч. в цялата страна на хартия бяха подадени по-малко от 20 декларации за облагане на доходите на физическите лица от 2016 г.

По различни начини отбелязаха старта на данъчната кампания в офисите на НАП в цялата страна. С тиквеник почерпиха първите си клиенти в Смолян, а с баница с късмети – в Търговище. С новогодишни късмети и с питка посрещнаха служителите на офиса на НАП в Кърджали своите клиенти. В Шумен първите посетители бяха посрещнати също с баница и пожелания за здрава и успешна нова година. Териториалната дирекция на НАП във Велико Търново посрещна най-ранобудните посетители за 2017 г. с баница, здравец и пожелания за здраве и берекет.

От приходната агенция напомнят, че срокът за подаването на декларациите за облагане на доходите изтича на 2 май 2017 г. (30 април е в неделя, а 1 май е почивен ден). Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път, без електронен подпис. За целта е необходим ПИК, който се издава безплатно в офис на НАП.

Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 март 2017 г., физическите лица могат да ползват и 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация, но не повече от 1000 лв. Допълнително условие е и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 2 май 2017 г.

Срокът за фирмените декларации е 31 март 2017 г. Ако бъдат подадени по електронен път, може да се ползва 1% отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък (но не повече от 1000 лв.). Тази отстъпка се ползва, само ако и данъкът е внесен до крайния срок за подаване на декларацията - 31 март 2017 г.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или в сайта на НАП www.nap.bg. 
 Тази страница е видяна: 969

 Публикувано от: pamedia на вторник 03 януари 2017 - 17:05:30

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Една трета от данъчните декларации са подадени с ПИК или електронен подпис
В НАП-Пазарджик за месец са подадени 816 декларации за доходи на земеделски производители, в страната - близо 18000
Остават 2 седмици до крайния срок за деклариране на доходите, половината от данъчните декларации са подадени по интернет
Първите четири декларации за доходите вече са подадени в офиса на НАП в Пазарджик
От приетите в Пазарджик 5956 данъчни декларации на фирми, 5077 са подадени по Интернет
Гражданите и фирмите могат да коригират еднократно годишните си данъчни декларации след срока за подаването им
Данъчните декларации ще се приемат отново и в пощенските клонове
В Инспекцията по труда са подадени 770 декларации и 2250 уведомления, срокът е удължен до 2 май
До момента 3921 фирми са подали данъчните си декларации по електронен път
Полицаите ще заснемат нарушителите по време на баловете - забранено е подаването от автомобила в движениеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4840 сек., 0.3971 от тях за заявки.